Otvorene prijave za dječje kreativne radionice 66. Pulskog filmskog festivala

Popularne interaktivne radionice – Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i Radionicu za digitalnu generaciju i ove će godine okupiti nove naraštaje zaljubljenika u Sedmu umjetnost

Radionica izrade animiranog filma pomoću stop animacije, Pustolovni laboratorij profesora Baltazara , otvara svoja vrata svim mališanima u dobi od 7 do 12 godina. Uz stručno vodstvo grafičke dizajnerice i ilustratorice Petre Zlonoge  polaznici će se tijekom jednotjednog programa detaljno educirati o svim segmentima izrade animacije: od izrade i razrade priče, pisanja scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti, do osnove animacije i potom produkcije i post-produkcije. Radionica će se održavati u Dječjem vrtiću Rin Tin Tin u Puli (Uspon Svetog Stjepana 1) od 10. do 18. srpnja 2019. godine (izuzev vikenda 13. i 14. srpnja) u jutarnjem i popodnevnom terminu. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 400,00kn, a ukoliko radionicu žele pohađati dvoje djece iz iste obitelji, sljedećem je kotizacija 300,00 kuna.

Radionica za digitalnu generaciju poziva u filmski svijet mlade u dobi od 13 do 16 godinada pomoću najsuvremenije tehnologije osmisle i realiziraju vlastiti film. Radionica će se održavati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula od 11. do 18. srpnja 2019. godine od 9:00 do 14:00 sati pod vodstvom redateljice Judite Gamulin koja će polaznicima iz prve ruke približiti i praktični i edukativni dio filmskog svijeta. Održati će se i posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 500,00 kuna, a za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 400,00 kuna.
Za obje radionice prijave su otvorene na mrežnoj stranici pulafilmfestival.hr do 27. lipnja 2019., odnosno do ispunjenja kapaciteta.

Sve dodatne informacije mogu se zatražiti putem e-maila na marina@pulafilmfestival.hr.