Vinkuranska fešta tradicionalno će se održati u subotu, 1. lipnja 2019.

Fešta koja tradicionalno otvara sezonu ljetnih fešti i događanja na području općine Medulin, ona je Vinkuranska, koja se održava svake godine prve subote u mjesecu lipnju. Ove je godine to upravo 1. lipnja 2019., a Vinkuranci su pripremili bogat i zanimljiv cjelodnevni program.
U prostoru Općinske čitaonice tog će dana biti upriličena izložba radova članova udruge “Rotonda” iz Vinkurana, a umjetničke slike, radove u keramici i oslikane platnene torbe zainteresirani će mještani i posjetitelji moći razgledati od 9 sati ujutro, pa do završetka fešte. Rotonda će u istom prostoru, u terminu od 11 do 13 sati održati radionicu decoupagea i svi su dobrodošli. Vinkuranski će boćarski klub, već tradicionalno, upravo u danu mjesne fešte organizirati boćarski turnir u kojemu je već najavljeno sudjelovanje 8 ekipa, a koji započinje u 17 sati na Vinkuranskom zogu – boćalištu.
Večernji zabavni program na otvorenom, uz zgradu Općinske čitaonice – stare vinkuranske škole, započeti će u 20 sati, a mještane i posjetitelje zabaviti će svojim glazbenim nastupom Domino band i klapa Škerac iz Medulina.
Ovogodišnju Vinkuransku feštu organizira Mjesni odbor Vinkuran, u suradnji s Udrugom za promicanje kulturnog turizma i očuvanje krajobraza Rotonda te Boćarskim klubom Vinkuran, a uz pokroviteljstvo Općine Medulin i sponzorstvo OPG Peršić i Frizerskog salona “Artistic” iz Vinkurana.
Organizatori pozivaju mještane i posjetitelje da im se pridruže i zabave na Vinkuranskoj fešti, 1. ovogodišnjoj mjesnoj fešti u općini Medulin!