Općina Svetvinčenat od prošlog mjeseca bogatija je za tri nove luksuzne dizajnerske vile.

Kompleks Istria Nuova površine preko 11 000 m2 nalazi se u mjestu Režanci u općini Svetvinčenat. Na njemu se nalaze tri odvojene, luksuzne dizajnerske vile; Villa Aqua, Villa Terra i Villa Sole i svaka je kapaciteta do 10 osoba.

Iako Istria Nuova većnekoliko mjeseci prima goste, njezino službeno otvaranje bilo je 18.5.2019. uz prezentaciju cijelog resorta i cooking showa chefa Deniza Zemba.

Ova privatna investicija vrijedna 3.000.000,00 Eura osmišljena je projektirana i izvedena s idejom da radi cijele godine; ima pokrivene, grijane bazene, modernu teretanu kao i infra saunu i parno kupatilo. Grijani bazeni s fitnessom i spa kućom idealni su za zimske uvjete kao i pred i post sezonu, čine Istria Nuova mini resort i općinu Svetvinčenat konkurentnima na Europskom i svjetskom tržištu, što su i gosti prepoznali.

Ove dizajnerske vile diverzificiraju turističku ponudu općine Svetvinčenat, te otvaranjem Istria Nuova kompleksa može se reći da je Općina Svetvinčenat bogatija za novu i potpuno drugačiju ponudu  turističkog smještaja. Naime gosti koji bukiraju ovaj smještaj, većinom su poslovni ljudi kao i veće grupe do 30 osoba koji traže privatnost, doticaj s lokalnom zajednicom i prirodom, luksuz kao i ultra personaliziranu uslugu poput “private chefa” na poziv, yoga i golf instruktore, te razne radionice; kulinarske, degustacija ulja, vina, sireva, tartufa kao i berba maslina i grožđa ili čak lov na tartufe ili tune. U sredini kompleksa se nalazi golf vježbalište te pored toga teren za boćanje kao i teren za odbojku/badminton. Upravo popratni sadržaj kao i cjela vizija Istria Nuove je osmišljena da gosti niti nemaju potrebu napustiti resort prilikom njihovog boravka.

Vile se mogu iznajmljivati pojedinačno kao i većim grupama. Kompleks Istria Nuova specijaliziran je privatne događaje/evente – svadbe, obiteljska okupljanja, kao i različita poslovna okupljanja – team buildings, conferences- MICE.

Otvaranjem ove privatne investicije Istria Nuova Kompleksa, turistički poznata Općina Svetvinčenat zasigurno će uspjeti privući i drugačiji tip turista, „turiste treće generacije“, kojima percepcija odmora nisu samo sunce i more već i upoznavanje lokalnog područja, uživanje u tradiciji i kulturnoj baštini i lokalnoj gastronomiji.