Jubilarni 55. MiK u ponedjeljak 17. lipnja dolazi u Pulu

Jedan od najstarijih, ali i jedini putujući festival u Hrvatskoj, festival Melodije Istre i Kvarnera i ove se godine vraća u Pulu i to u ponedjeljak 17. lipnja. Pula će tako i ove godine svojoj publici priuštiti uživanje u mikovskoj večeri i za vjerovati je da će Forum opet biti ispunjen do posljednjeg mjesta, jer je ljubav Pule i MIK-a desetljećima nezamjenjiva. Festivalska večer na Trgu Forum počinje u 21,00 sat, a ulaz je slobodan.

U svoju jubilarnu pedeset i petu godinu MIK ulazi s puno novosti, odličnom produkcijom, s puno novog zvuka i s puno novih lica, a to potvrđuje veliko zanimanje mladih za ovaj jedinstveni festival.

Raspjevana karavana krenut će iz Rijeke 16. lipnja te će nakon toga posjetiti Pulu 17., Kastav 18., Punat 19., Novi Vinodolski 20. lipnja, a svoj će put završiti 21. i 22. lipnja u Opatiji koja će tako biti domaćinom finala nakon 49 godina i gdje će se održati večeri generalne probe i velikog finala.

Publika će moći čuti i vidjeti 20 novih skladbi, a posebno veseli veliki broj mladih izvrsnih izvođača i novih autora, koji su potvrda da je MIK itekako zanimljiv festival mladima i autorima, ali i da festival ima sjajnu budućnost. Ove će godine na festivalu nastupiti čak 9 debitanata, a zastupljeni su doista razni glazbeni žanrovi. Najbolje će i ove godine birati publika i ocjenjivački sud, a nitko od njih neće imati lagan posao.

I ove će se godine nastaviti suradnja s osnovnim školama u gradovima domaćinima, a u revijalnom dijelu prisjetit ćemo se i mikovskih uspješnica koje ove godine slave 25 godina od svog predstavljanja na MIK-u, te je za vjerovati da će publiku za mnoge od njih i začuditi ta srebrna obljetnica jer su te skladbe i danas svježe i skoro svakodnevno slušane i pjevane. Promocija festivala i tradicije našeg podneblja i ove će se godine nastaviti TV i radijskim emisijama u produkciji festivala, a koje će biti emitirane na brojnim medijima diljem Hrvatske.

I ove će godine voditeljski dvojac biti Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, sve izvođače pratit će obnovljeni festivalski orkestar kojemu će ritam davati Kruno Veršić  i Frane Frleta, a orkestar čine i izvrsni glazbenici Mateo Žmak, Damjan Brnić i Voljen Mlakar te ekipa pratećih vokala: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto.