Svečano podignuta Plava zastava u pulskoj Marini Veruda

U Marini Veruda, u Puli, 14. lipnja se,  po 21. put zavijorila Plava zastava . Tvrtka Tehnomont ponovno je potvrdila svoju osviještenost po pitanju očuvanja okoliša te uzastopna ulaganja u očuvanje okoliša i kvalitetu. Svečanosti podizanja zastave prisustvovali su gradonačelnik Pule Boris Miletić,  istarski župan Valter Flego, predsjednica Uprave Tehnomonta d.d. Gordana Deranja, te predstavnici Lučke kapetanije, Pomorske policije i TZ Grada Pule.
U svome obraćanju, predsjednica Deranja naglasila je kako se Tehnomont još prije 21  godinu opredijelio za ekološku osviještenost, u tome su, kazala je, bili zapravo pioniri jer je prije njih Plavu zastavu imao samo Krk. Pozdravila je sve prisutne i zahvalila im na dolasku i potpori.
Gradonačelnik Boris Miletić čestitao je Tehnomontu  i iskazao zadovoljstvo  uspjehom koji se niže 21. godinu za redom, kazavši kako je  čast i ponos imati Plavu zastavu u gradu, u marini, simbol prepoznatiljivosti i ekološke osviještenosti.
Župan Flego smatra kako je upravo  jedan od motiva dolaska turista u Istru upravo očuvani prirodni resursi, poput mora i plaža, a o kvaliteti i čistoći ujedno govore i ovakvi događaji kao što je današnji, rekao je Flego.
 Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije.

Plavu zastavu dodjeljuje FEE – Foundation for Environmental Education plažama i marinama koje zadovoljavaju niz strogih kriterija. Simbolizira turističku ponudu baziranu na sigurnosti te čistoći mora i obale. A Tehnomontova Marina Veruda već gotovo 2 desetljeća udovoljava svim izazovima.

Za prigodni program bili su zaduženi učenici Osnovne škole Monte Zaro, kojoj je Tehnomont kum, a koja je nositelj Zelene zastave s dijamantnim statusom.