U Arheološkom parku Vižula održana premijera dokumentarnog filma „Tajna Vižule”

Jučer, 13. lipnja održana je premijera dugo očekivanog dokumentarnog filma „Tajna Vižule“ u produkciji HRT-a, scenaristice i urednice Vesne Jurić – Rukavina i redatelja Ivice Dleska.

Na prekrasnom lokalitetu arheološkog parka uz zalazak sunca, prisutnima su se obratili, načelnik Općine Medulin Goran Buić koji je svim prisutnima zaželio dobrodošlicu, scenaristica i urednica Vesna Jurić – Rukavina koja je u svom je pozdravnog govoru zahvalila svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog dokumentarnog filma te iskazala zadovoljstvo da se premijera filma odvila upravo na ovom lokalitetu.

Arheologinja s Instituta društvenih znanosti “Ivo Pilar” Kristina Džin, koja je ujedno i suradnica na filmu istaknula je kako je sudjelovanje u realizaciji ovog filma za nju bilo izrazito zanimljivo te kako se priča o Vižuli zasigurno nastavlja.

Nakon uvodnih govora, brojna publika mogla je uživati u premijeri filma „Tajna Vižule“ koji otkriva čari ovog prekrasnog poluotoka te nas vraća 2000 godina u natrag, ali nam ipak ostavlja brojna pitanja i tajne koje su ostale ne otkrivene.