Policijsko izaslanstvo iz Hannovera u posjeti Puli

Jučer se u Gradskoj palači održao prijem za šesteročlanu  delegacijiu  PD Hannovera, koja od 11. do 18. lipnja boravi u radnom posjetu Istri, a koju je primila zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Nakon prijema u PU istarskoj, delegacija PD Hannover se zajedno s načelnikom pulske Policijske postaje, Vjekoslavom Vukšićem,  uputila se prema Komunalnoj palači, gdje ih je srdačno dočekala zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci. Zamjenica je prisutnima prije svega izrazila doborošlicu i zadovoljstvo što suradnja dviju postaja, dvaju gradova traje i međusobno se nadopunjava te  upoznala  delegaciju s radom Vijeća za komunalnu prevenciju  i aktivnostima koje se provode po pitanju  razvijanja i podizanja razine svijesti vlasnika kućnih ljubimaca, posebice pasa. Zamjenica gradonačelnika prisutnima je prezentirala niz aktivnosti, kampanja, uređenja parkova i svega što se u zadnje vrijeme napravilo u Gradu Puli,  dio potaknuto i suradnjom upravo s ostalim gradovima, kao i sa Hannoverom. Naglasila je i kako Grad Pula ima dobru suradnju s Policijskom postajom Pula, te kako je upravo ta suradnja bitna da bi se prevencija u gradu uspješno provela.

Načelnik PD Hannover Volker Kluwe izrazio je zadovoljstvo dosad razmijenjenim iskustvima i doborom suradnjom između dviju policijskih uprava, samim time i gradova, zahvalio se na prijemu i rekao da su u Puli prepoznali odličnog partnera za suradnju, te pozvao u posjet predstavnike Grada Pule i Policijske postaje Pula.

Međunarodna policijska suradnja PU istarske i PD Hannover  traje od listopada 2002. godine, a započela je u okviru Sporazuma o stabilnosti za jugoistočnu Europu, kao dio projekta o suradnji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske sa Saveznim ministarstvom unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke, u sklopu Strategije djelovanja Policija u zajednici – Razvoj komunalne prevencije u lokalnoj zajednici. Suradnja se ostvaruje kroz godišnje međusobne radne posjete delegacija obiju policijskih uprava.