U četvrtak, 27. lipnja u 21 sat u prostorima Kluba-knjižare Giardini 2 Tamara Obrovac predstavlja svoj novi album TransAdriaticum

U četvrtak, 27. lipnja u 21 sat u prostorima Kluba-knjižare Giardini 2 Tamara Obrovac predstavlja svoj novi album TransAdriaticum. Album je ovog lipnja izašao u nakladi Alessa Records-a i na njemu joj se pridružio njezin novi TransAdriatic kvartet kojeg čine izvanserijski hrvatski bubnjar Krunoslav Levačić te dvojica značajnih predstavnika suvremene talijanske jazz scene, pijanist Stefano Battaglia i kontrabasist i violončelist Salvatore Maiore.

Skupina interpretira izvorne skladbe Tamare Obrovac, pjesme koje su ukorijenjene u njezinoj istarskoj domovini – njezinim ljudima, zemlji i legendama i zajedno donose jedinstveni glazbeni projekt drugačije glazbene estetike koji kombinaciju jazza i tradicije pretvara u improviziranu glazbu modernog doba i intimističkog prizvuka.

Razgovor s Tamarom Obrovac o njezinom novom dvanaestom autorskom CD-u, glazbenoj karijeri iznimne umjetnice i novim projektima vodit će Magdalena Vodopija.

Ovim programom dobili smo i ekskluzivu! Klub Giardini 2 jedino je mjesto u Istri u kojem će se moći kupiti CD TransAdriaticum.