Općina Ližnjan: „ROYA Quartet“ u Zajednici Talijana u Šišanu, u subotu 29. lipnja 2019. u 20:30 sati

Gostovanje organizira Udruga Pank u okviru „Lisianum Art Festivala“ koji obuhvaća tri interdisciplinarna kulturna događaja s ciljem obogaćivanja kulturnog života u općini Ližnjan i
ponude kulturnog sadržaja stanovnicima općine i njihovim gostima tijekom ljeta 2019. godine. Svaki projekt ima za cilj poslati određenu poruku publici i produbiti ili stvoriti interes
prema raznim vrstama glazbe.
Festival započinje nastupom međunarodno afirmiranog kvarteta saksofonistica „ROYA quartet“ s projektom „Village Ladies“. Projekt na inovativan način spaja elemente folklora s modernom glazbom i zvukom saksofona, a nastaje suradnjom članica „ROYA quartet“-a: Jovane Joka (baritone saksofon), Petre Horvat (sopran saksofon), Weronike Partyka (alt saksofon) i Betke Bizjak (tenor saksofon) Kotnik s kompozitorima iz zemalja podrijetla članica kvarteta (Poljska, Hrvatska i Slovenija). Glazbenice ROYA kvarteta potiču iz različitih zemalja i kultura, što ih je navelo na istraživanje svojega porijekla, tradicije i narodne glazbe iz svojih krajeva.

Publika će imati prilike doživjeti kvartet saksofona, kojeg čine sopran, alt, tenor i bariton saksofon, čiji se sastav i specifičnost zvuka susreće na našim područjima. Pored saksofona, u projekt su uključeni i drugi instrumenti i tehnike: elektronika, vokali i tradicionalni narodni instrumenti, kao što su fujara i baraban bubanj. Program je također dopunjen i originalnim skladbama, koji su crpili inspiraciju i znanje iz narodne glazbe. Dodatnu dimenziju nastupu dodat će snimljene zvučne pozadine, a posjetitelje očekuje i poseban vizualni doživljaj s ližnjanskim pejzažima.

Organizator programa je Udruga Pank u suradnji s Mia-om Grozdanić i Mirjanom Đurđev. Organizaciju projekta podržala je Općina LIžnjan, Turistička zajednica Općine Ližnjan, Zajednica Talijana Šišan, Župa svetog Martina biskupa i Studija za grafički dizajn i izdavaštvo MEDIT.