Druženje s umjetnicima: Denis Kirinčić i Rajko Ergić , u subotu 29.lipnja

Večer poezije uz tamne i svijetle dubine i visine saksofona održat će se u subotu 29. lipnja 2019. u 20:30 sati u Gradskoj radionici u Puli. Stihove interpretira autorica Denis Kirinčić uz pratnju saksofona kojeg budi Rajko Ergić. U programu su sljedeće pjesme: Ljubav, Strast, Tebi… samo tebi… zagrljaj, Čežnja dodira, Kliktaj!, Oprosti, Nebo i more, The New Mann in Der new generation te Smrt u 6 slika.

Denis opisuje svoje stvaralaštvo na ovaj način: “Snatrenje rađanja ljubavi koja u sebi nosi praznost zbiljskog postojanja pretočila sam u stihove svojih pjesama u vrućem kolovozu 2018. Žarenje sunca koji topi beton zidova sobe u kojem sam se od njega sakrila, razigrale su u meni bolnu usamljenost punu oprečnih osjećaja. Opisivala sam sebe u čežnji za drugim kao da izlazim iz svojeg tijela i gledam ga odozgo dok ono  grca, žeđa, žudi,  treperi, bridi, ne-prebiva…. U tom imaginarnom svijetu odvojenosti prijateljevala sam s beskrajem prirodnih pojava Univerzuma većih od moje odvojenosti grčeva i kliktaja duha izmoždenog tijela. Prve kiše donijele su smiraj i potrebu da izgovorim stihove ulijevajući u njih svu snagu svojih osjećaja … i nove stihove o radosti kraja u 6 slika o konačnici smrti. Zvukovi saksofona čine mi se kao beskraj bezbroja satkanih finih struktura i podstruktura onoga što izvire iz mene sada u onome što je bilo prije, i čega neće biti…. I da, DER NEW MANN IN DER NEW GENERATION je oda novom Čovjeku, novom Dobu u kojem se ja baš i ne snalazim, nastala kao ideja kritike predstave postdramskog kazališta koju sam gledala puno prije nastajanja ostalih stihova ….”.

Denis Kirinčić rođena je 1967. godine u Rijeci gdje stiče pedagoško i glumačko obrazovanje dok poeziju piše od djetinjstva. Priroda Univerzuma koji nadvisuje sve nas oduvijek je fascinira i potiče na traženje Istine u nekim religijama i nekim umjetnostima. Smiraj svojih težnji nalazi u bavljenju kazališnom umjetnošću djece i mladih, čime se i bavi većinu aktivnog radnog života. Dramska pedagogija je preduvjet tog rada, a režiranje i gluma prirodno su izrasle iz toga. Osim kazališnog rada s djecom i mladima, te produkcije njihovih predstava u okviru Kazališne radionice Malik Rijeka čiji je pokretač, ostvarila je profesionalne uloge u kazalištu i na filmu te asistencije poznatim kazališnim redateljima.

Rajko Ergić rođen je 1979. god. u Šibeniku. Svira saksofon i bubnjeve, a u Rijeci već dugi niz godina surađuje sa glazbenicima različitih glazbenih usmjerenja (pop, soul, jazz, avangard). Također ostvaruje suradnju sa slikarima, pjesnicima, glumcima….

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

Program Gradske radionice financijski podržavaju

Ministarstvo kulture RH i Grad Pula