FreeZURA: predavanje Ive Horvat “Crtež kao narativno sredstvo”

U petak 28. lipnja s početkom u 19 sati u sklopu radionice stripa i ilustracije u okviru projekta FreeZURA u Dnevnom boravku Rojca predavanje pod nazivom “Crtež kao narativno sredstvo” održat će pulska umjetnica Iva Horvat. Kroz teoriju i primjere Iva Horvat približit će posjetiteljima osnove vizualnog storytellinga.

Radionicu stripa i ilustracije FreeZURA vodi Petra Gardijan, a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Iva Horvat je multimedijska dizajnerica i umjetnica. Rođena je u Dubrovniku 1986. godine, a na Akademiji lijepih umjetnosti u Veneciji je 2013.godine magistrirala multimedijski dizajn na odjelu novih umjetničkih tehnologija. Izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi u Puli i trenutno radi kao digitalni dizajner.

U suradnji s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari, Savez udruga Rojca započeo je s provedbom projekta FreeZURA – Slobodna zajednica umjetnika u razvoju (www.freezura.eu). Riječ je o besplatnim kreativnim radionicama za mlade od 15 do 25 godina u sklopu kojih se održavaju otvorena predavanja za sve zainteresirane.

Ciljevi projekta su razvoj specifičnih kreativnih praksi mladih i kreiranje sustava podrške kako bi se osnažile praktične i socijalne kompetencije te postigla veća društvena uključenost. Ciljevi će se ostvariti besplatnim edukacijskim radionicama i mobilnom aplikacijom u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji. Kreativne edukacijske radionice projekta uključuju glazbenu radionicu, radionicu kreativnog pisanja i nakladništva, radionicu stripa i ilustracije, radionicu suvremenog plesa i likovnu radionica izrade murala.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija predavanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.