Najavljeni 11. Dani stvaralaštva

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavljen je bogat program ovogodišnjih 11. po redu Dana stvaralaštva koji će se održati tijekom cijelog mjeseca srpnja.

Predstavljanju ovogodišnjeg programa prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je izrazila zadovoljstvo što će i ove godine brojni polaznici zanimljivih radionica dobiti jedan dodatni, kvalitetan sadržaj tijekom ljetnih mjeseci.

„Dani stvaralaštva koji su pred nama zbilja okupljaju jednu veliku kreativnu snagu Pule i Istre, a posebno je vrijedno što svatko može pronaći nešto za sebe, od onih najmlađih polaznika vrtića pa sve do osoba treće živote dobi“, kazala je zamjenica gradonačelnika ujedno zahvalivši organizatorima što su i ove godine pripremili iznimno bogat i raznolik program.

A program je predstavio Igor Fabris iz Udruge za poticanje stvaralaštva Art Studio koji je kazao kako 11. Dani stvaralaštvo počinju već u četvrtak 4. srpnja izložbom „Svjetlo i sjena“ u Europskom centru za mir i razvoj UN-a s početkom u 21,00 sat. Posebno zanimljiva ove će godine biti će izložba „Pablove žene“ u SKUC-u 21. srpnja u 21,00 sat.

„I ove godine imamo vikend radionice koje okupljaju profesionalce, hobiste, i općenito ljude željne novih znanja o tradicijskim zanatima kao što je lončarenje ili pak mozaik, ali i modernim tehnikama kao što je Ralu keramika, fuzija stakla i slično, a takvih radionica imamo ukupno deset,“ kazao je Fabris.

Autorica vizualnog identiteta manifestacije već osmu godinu za redom je Gordana Brborović dok će radionice mozaika voditi Sonja Milotić Šesto.

Ove će se godine održati i besplatne radionice za djecu Mali stvaraoci/Piccoli creativi koje se iz dosadašnjih vanjskih lokacija Pule, Vodnjana i Medulina sele u prostore dječjih vrtića čime se uključuje još veći broj djece koja sudjeluju na radionicama. Jedan od njih je i dječji vrtić Maslačak čija je ravnateljica Morena Ravnić pohvalila inicijativu i naglasila važnost razvijanja kreativnosti od malih nogu.

Mjesta za radionice su ograničena te se do popunjenja svi zainteresirani mogu javiti na mail info@artstudio-pula.hr ili na tel. 091 514 24 69. Više informacija moguće je pronaći na www.artstudio-pula.hr, Facebook stranicama Art studio Pula ili osobno u Artstudio galeriji u ulici Porta Stovagnana 5 u Puli.

Pokrovitelji 11. Dana stvaralaštva uz Grad Pulu su Istarska županija, Općina Medulin i Grad Vodnjan.