Turisti u Pulu stižu u rekordnim brojevima

U prvih šest mjeseci ove godine najveći istarski grad zabilježio je čak 12 posto više dolazaka i 7 posto više noćenja.

Posljednji podaci o dolascima i noćenjima turista potvrđuju da je pred Pulom još jedna rekordna turistička godina. Naime, u prvih šest mjeseci 2019. godine Pula je zabilježila čak 12 posto više dolazaka turista koji su ostvarili 7 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U ukupnim brojkama, ostvareno je 138.075 dolazaka i preko pola milijuna noćenja, točnije 526,808.

 

“I ove smo godine svjedoci odličnih, zapravo rekordnih, turističkih rezultata na polovici godine koji potvrđuju kako je Pula danas prepoznata kao idealna turistička destinacija u koju se naši gosti rado vraćaju. To je rezultat predanog rada cijele naše zajednice te se i ovim putem želim zahvaliti svojim sugrađanima i svim djelatnicima u turizmu bez kojih danas ne bi pričali o ovakvom rastu.  Zadatak nam je nastaviti kontinuirano poticati razvoj novih sadržaja i obogaćivati ukupnu turističku ponudu grada kako bi sačuvali i dodatno poboljšali gospodarski rast našeg grada, županije i cijele države. ”, komentirao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

 

Sa 113,089 noćenja i povećanjem od 7 posto, na prvom su mjestu i ove godine gosti iz Njemačke, a bolju gospodarsku situaciju u državi potvrđuje i snažan rast dolazaka domaćih gostiju koji su ostvarili 56,744 noćenja što predstavlja značajan rast od 20%. Znatno je više i gostiju iz Velike Britanije koji su na trećem mjestu s rastom noćenja od čak 32% ostvarili  48,622 noćenja.

 

Kao zanimljivost vrijedi izdvojiti i kako je u prvih šest mjeseci ove godine došlo do izrazitog rasta turista iz Azije, koji su broj noćenja u prosjeku gotovo utrostručili.