U Puli i ove godine sva djeca koja udovoljavaju uvjetima upisana u dječji vrtić bez liste čekanja.

Danas je objavljena Konačna lista reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće na području grada Pule u pedagoškoj godini 2019./2020.. Tako će narednu godinu ukupno biti upisano 437 djece od čega je njih 193 upisano u jaslice, 148 u dječji vrtić, njih 11 u predškolu te 85-ero djece koja do 1. rujna još uvijek nisu napunila 12 mjeseci života, a čijim je roditeljima Grad Pula od ove godine maksimalno izašao ususret te im je odobrio mogućnost upisa čim steknu formalne uvjete. Na taj način, roditeljima je pružena sigurnost da će im dijete biti zbrinuto u vrtiću u trenutku kada budu krenuli na posao.Pula bilježi konstantno povećanje broja novorođene djece što je vidljivo i po broju novorođenačkih naknada koje Grad Pula dodjeljuje roditeljima, pa je tako u prvih šest mjeseci ove godine u Puli rođeno 200 djece, dok ih je lani u istom periodu bilo 156, odnosno 44 djece više. Slijedom navedenog, ove se godine javio i veći broj roditelja čija djeca već u rujnu navršavaju godinu dana pa je Grad Pula ovim upisima i njima osigurao smještaj u dječjem vrtiću.

Za razliku od prijašnjih upisa, roditelji djece koja su se upisala tijekom pedagoške godine u jedan od tri dječja vrtića kojima je osnivač Grad Pula, nisu trebali ponovno izaći na objedinjene upise. Takve je djece ukupno 60 i njihov status udovoljavanja uvjetima Pravilnika za upis je provjeren u sklopu redovnog produženja subvencija za svu djecu upisanu u dječji vrtić tijekom mjeseca travnja.

Uzimajući u obzir broj djece koja nije bila primorana na ponovni upis te broj djece koji su upisani, Grad Pula bilježi porast djece u dječjim vrtićima te je ove godine upisano 22 djece više nego lani.

Jedinstveni upis djece u dječje vrtiće provodio se od 20. svibnja do 3. lipnja putem sustava e-Vrtića kojeg je Pula kao prvi grad u Hrvatskoj uveo još 2013. godine, a zahvaljujući kojem je   priliko upisa smanjena papirnata birokracija, postupak je znatno brži, transparentniji i jednostavniji, a roditeljima su omogućene financijske uštede. Takav sustav omogućuje jedinstvene upise po istim kriterijima za tri dječja vrtića čiji je osnivač Grad i 21 privatni vrtić te Gradu omogućava da na vrijeme prepozna trenutne potrebe te uskladi svoje kapacitete kako bi svoj djeci osigurali siguran boravak u vrtiću.

Lista reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2019/2020 po dobnim skupinama i objektima i pripadajući prilozi objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim web stranicama Grada Pule (www.pula.hr) te službenim stranicama DV Pula (www.dvpula.hr) DV Mali svijet (www.dvmalisvijet.hr)  i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (www.rintintin.hr).

Roditelji djece koja će biti upisana u dolje navedene vrtiće bit će pozvani kako bi dogovorili termine inicijalnih razgovora.

Roditelji čija su djeca primljena u DJEČJI VRTIĆ PULA i DJEČJI VRTIĆ MALI SVIJET na stranicama vrtića: www.dvpula.hrwww.dvmalisvijet.hrpreuzet će upitnik za roditelje te ga ispunjenog donijeti u vrtić u zakazanom terminu zajedno sa ostalom dokumentacijom.