Grad Pula kontinuirano ulaže u razvoj sporta i sportske objekte na području grada

Pula danas broji ukupno 35 sportskih igrališta i terena na ukupno 25 lokacija na širem gradskom području. Pritom se od značajnih investicija u sportsku infrastrukturu ističu novoizgrađeni kompleks javnih gradskih bazena u kojem svakodnevno trenira 500-tinjak djece, potom izgrađena multifunkcionalna igrališta na Vidikovcu, Pragrandeu, Valdebeku, brojni ostali sportski objekti poput izgrađene sportske dvorane na Velom Vrhu, sportske dvorane talijanske škole, škole Kaštanjer, škole Vidikovac, škole Stoja, atletske stazena Verudi, a valja spomenuti kako Pula broji i 67 dječjih igrališta unutar 16 mjesnih odbora kao i 13 dječjih igrališta u sklopu dječjih vrtića. Navedenim je investicijama značajno podignuta kvaliteta bavljenja sportom i rekreacijom u gradu te su osigurani i uvjeti za održavanje satova tjelesnog odgoja u školama, ali i za vannastavne aktivnosti.

Riječ je o investicijama koje, u samo nekoliko posljednjih godina, prelaze iznos od 100 milijuna kuna. Uz dugogodišnja ulaganja u infrastrukturu, Grad Pula preko Sportske zajednice financira 50-ak različitih sportskih klubova u kojima svakodnevno trenira preko 3.000 djece i koji zahvaljujući marljivom radu i trudu ostvaruju zapažene rezultate u različitim sportskim disciplinama.

Što se tiče programa za mlade, Grad osigurava niz izvannastavnih programa i projekata od interesa za učenike osnovnih i srednjih škola, kao što su maketarstvo za početnike, programiranje, robotika, razni matematički i informatički programi, likovne i filmske radionice, kao i razne sportske programe od kojih izdvajamo Školska sportska natjecanja, Dječji ljetni kamp na Fratarskom otoku i Olimpijski festival dječjih vrtića te Združenu atletiku, kao i program klizanja za svu predškolsku i školsku djecu zimi na gradskom klizalištu.

Opredjeljenje Grada Pule je da svim sugrađanima omogući čim bolje uvjete za rekreacijom i bavljenje sportom, a unazad svega nekoliko godina po tom je pitanju u Puli učinjen značajan iskorak.

Još je 2011. godine Gradu Puli, kao prvom gradu u Istarskoj županiji, dodijeljeno vrijedno priznanje i status Grada prijatelje djece kojeg danas s ponosom i opravdano ističe. Ovaj vrijedan status, koji dodjeljuje Savez društava Naša djeca, rezultat je dugogodišnjeg predanog rada na području skrbi za djecu te se na taj način Grad Pula obvezao da će štiti prava i potrebe djeteta, pritom stvarajući sigurno i poticajno okruženje za život djece i njihovo izražavanje.