Započeo međunarodni odbojkaški turnir – 15th European Global Challenge

Petnaesti po  po redu međunarodni turnir Global challenge započeo je jučer na pulskom Forumu. Turnir je  ugostio ekipe iz cijeloga svijeta, a održava se od 15.-19.07.2019. godine.
U ime Grada Pule samom otvorenju turnira jučer je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, koja je pohvalila sve sudionike i organizatore na ovom sportskom događaju, koji već niz godina obogaćuje ponudu Grada Pule, te promiče sport. Inače ovo je 15. po redu Global Challenge turnir, a 14. za redom u Puli, samo prvi se održao van Pule.
Global challenge je iznimno kvalitetan turnir . Format turnira je takav da europske ekipe igraju samo s američkima i nakon toga razigravaju za ukupnog pobjednika. 
Organzator turnira je firma Bring it Promotions iz USA, a namjera ovog turnira  je omogućiti američkim klubovima iskustvo međunarodnih turnira, uz upoznavanje europskih destinacija te poticanje  kulturne i sportske suradnje. Spoj sporta, kulture i turista jučer je prošarao Trg Forum gdje se moglo vidjeti mnoštvo dresova i zastava različitih zemalja.