U Galeriji Loža u Medulinu 19. srpnja izlaže Branka Popov Ostojić

Branka Popov Ostojić diplomirani je kostimograf, a nedavno se vratila u rodnu Pulu. Nakon završetka srednje “Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna” Pula sudjelovala je na brojnim revijama u Puli i okolici (2001. – 2003. razne zajedničke: “Christmas fashion” – Dom Hrvatskih branitelja 2002., “Sposa news” 2003. i 2010. (hotel Histria), ”Eternity fashion show” – Bunarina 2003., Portarata, “Fashion parade 4” u KRM-u Uljanik 2003., “Fashion parade 5” – Karlo Rojc 2004..) i organizirala samostalnu reviju “Na granici suvremenog i scenskog” u noćnom klubu “Kontiki” 2004.u Ližnjanu.

2003. godine, sa svojom vjenčanicom “Arwen” inspiriranom Tolkinovim “Gospodarem prstenova” osvojila 1.nagradu na modnom natjecanju “Sposa News” u Puli.

Nakon toga upisala je “Akademiju lepih umetnosti” u Beogradu, odjel kostimografije (scenski kostim i modni dizajn).
Tokom studija učestvovala je na mnogobrojnim skupnim izložbama, a ovo će joj biti prva samostalna izložba.
Pošto se većinu života bavi umjetnošću spektar zanimanja i stvaranja je podosta širok. Trenutno radi kao samostalni modni dizajner, učitelj crtanja i slikanja, slikar, kipar, dizajner interijera i illustrator. Nedavno je pokrenula vlastiti brend unikatnih haljina i nakita “Taft craft”. Nekoliko autorskih fotografija je izložila na humanitarnim izložbama MedulinArta, a trenutno možete pogledati njenu skulpturu “Gladiatrix” i komplet slika u sklopu vec tradicionalne izložbe “Antika na suvremen način” u galeriji Cvajner.

U ovoj, prvoj samostalnoj izložbi Branka će nam se predstaviti sa ilustracijama modnog i scenskog kostima koje datiraju iz doba studija na Akademiji.
Susret cemo se sa raznim tehnikama, ali i istim korištenim na drugačiji način, teme su razne ali zaokružene u cjeline. Vidjet ćemo njeno viđenje kostima drame “Galeb” ozbiljnog Čehova, razigrane kreacije veselih boja na temu “Stripa”, ali i hladnoću i svedene forme kolekcije inspirirane “Zvjezdanim stazama”. Jedan mali, originalni, šareni svijet čeka podijeliti svoju toplinu sa vama.
Pridružite nam se u petak,19. 7. 2019., u 20 sati u galeriji “Loža” u centru Medulina.