Fažanski sutoni

Istarska glazbena scena mladih, Turistička zajednica Općine Fažana i Župa sv. Kuzme i Damjana  pozivaju Vas na koncert klasične glazbe „Fažanski sutoni“ koji će se održati  u ponedjeljak, 22. srpnja u 21,30 sati u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani.

Nastupa

      Zlatko Josip Grgić, gitara

 

Festival klasične glazbe Fažanski sutoni ciklus je komornih koncerata koji svojom jednostavnošću i nenametljivošću ispunjava sakralni prostor odabranim glazbenim programima i promiče glazbenu umjetnost i kulturu te potiče stvaralaštvo i promicanje mladih akademskih istarskih glazbenih talenata.

VEČER  ŠPANJOLSKE GLAZBE

SJEĆANJE NA ANTONIA DE TORRESA

Program koncerta klasične glazbe:

F.Tárrega:        LÁGRIMA

                        Preludio

                        ADELITA

                        Mazurka

                        GRAN JOTA DE CONCIERTO

                        Introdukcija i varijacije

  1. M.Llobet:      EL  TESTAMENT  d´AMELIA

                        CANÇO  DEL  LLADRE

I.Álbeniz:        CÓRDOBA  iz „Cantos de España“ op.232, No4

                        GRANADA  iz „Suite Española“ op.47, No1

J.Malats:          SERENATA  ESPAÑOLA iz „Impresiones de España“, No2

  1. Granados:   LA MAJA DE GOYA

                        Tonadilla n°7

 

 

Biografije izvođača:

ZLATKO JOSIP GRGIĆ rođen je 2001.godine u Zagrebu. Već od najranije dobi okružen je najboljim svjetskim gitaristima, Leo Witoszynskyj, Tommy emmanuel, Edin Karamazov, a podučava ga njegov otac profesor gitare. Zlatko u svojim nastupima stavlja naglasak na emociju, autentičnost i izražajnost te nastavlja tradiciju stare španjolske škole koja vodi preko profesora Lea Witoszynskoga i Luise Walker direktno do velikog gitariste Miguel Llobeta učenika Francisca Tarrege. Redovito nastupa na svečanim koncertima srednje glazbene škole „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu koju redovito pohađa, a početkom prošle godine osvojio je na natjecanju „dr JovanJovičić“ u Novom Sadu-Distinction Award, a krajem iste godine nastupio je u suradnji sa poznatim restauratorom Gabriele Lodijem u Muzeju violina u Cremoni povodom 200.godišnjice od rođenja Antonia de Torresa na otvorenju izložbe Torresovih gitara. Nakon toga je snimio Serenatu Espanolu od J. Malatsa za španjolsku televiziju koja priprema dokumentarni film o Antoniu de Torresu u kome sviraju najveći svjetski gitaristi. Svira na gitari od Antonia de Torresa iz 1890.godine