Zoran pjeva Arsena u Cave Romane

Zoran Predin u suradnji s Damirom Kukuruzovićem Django Group 29.srpnja na Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane za publiku u starom rimskom kamenolomu održat će koncertnu večer, Zoran pjeva Arsena, posvećenu najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću, i to dan nakon Arsenovog rođendana.

 

Koncertna večer koja počinje u 21 sat ujedno je i predstavljanje Predinovog četrdesetog albuma Zoran pjeva Arsena za četiri dekade njegove uspješne karijere. Album, znakovitog naziva, Predinova je posveta Arsenu uz kojeg ga veže dugogodišnje prijateljstvo, a osjećao ga je ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu.

Arsen je vrlo duhovit čovjek, osoba koja nije znala lagati. Svakome je otvoreno rekao što ga ide tako da su se mnogi nelagodno osjećali u njegovu društvu. Uvjeren sam da bi na ovaj album rekao: ‘Svaki tvoj uspjeh je velika rana u mom srcu, osim ovog albuma. ‘ – istaknuo je Predin.

Album je izazvao ogroman interes u regiji te se, od svog izlaska, nalazi na prvim mjestima po prodaji. Predin je odabrao dvanaest pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima, a njegova dugogodišnja suradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari na najbolji mogući način. Predin će na koncertu za publiku u Cave Romane uz obrade Arsenovih pjesama izvesti i svoje najpoznatije hitove.

 

Za najnoviji album Zoran pjeva Arsena, glazbeni stručnjaci slažu se kako je riječ o jedinstvenim, vrhunskim interpretacijama Dedićevih klasika koje, uz unesene osobne emocije, naglašavaju stara.

 

Riječ je o punokrvnim interpretacijama koje sadrže i srž originala i nužan otklon, prožet jedinstvenim duhom interpretatora. …u svakoj je pjesmi “izdubio” nešto svoje i vješto izbjegao zamku mehaničke obrade. – istaknula je Mirna Marić s glazbenog portala Soundguardian.

U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput Kuća pored mora, Moderato Canatbile, Ni ti, ni ja, Imenom sam tvojim zvao, Pamtim samo sretne dane dobile su novi stil koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Arsenovu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Cohena i Vaya con Dios.

Detaljan festivalski program nalazi se na caveromane.com, a ulaznice za sva događanja potražite na eventim.hr i na prodajnim mjestima u sustavu Eventima.

 

Festival se održava uz podršku Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin, a organizatori su Medulinska rivijera i RTL music. Partneri su HEP, Podravka, Arena Hospitality Group, Bina Istra, Croatia osiguranje, Uniline, Medea vinarija, Suzuki Pula – Motor Teh. Auto i Hrvatski telekom, a pokrovitelji su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Istarske županije. Medijski partneri su Radio Medulin FM, RTL, Glas Istre, CMC TV, TV Nova Pula, TV Istra i Radio Koper.