Održan Plogging u Peroju, a slijedeća natjecanja održat će se 1., 8. i 15. kolovoza na perojskim plažama.

Prošli tjedan u Peroju, u sklopu koncertnih i sportskih zbivanja pod nazivom EnjoyPeroj pod pokroviteljstvom grada Vodnjan i TZ Vodnjan bila je napravljena dobra stvar za sve nas, za našu planetu. Održano je bilo ekološko natjecanje u sakupljanju smeća uz 3 km šetnicu, u svrhu osvješćivanja i održavanja prirodnog biljnog i životinjskog svijeta tog kraja. Natjecanje ovakvog tipa ili trčanje uz prikupljanje smeća naziva se Plogging te je već poznato u svijetu kao vrlo korisna društveno-ekološka osvještena rekreativna i sportska aktivnost.

Takmičari su na početku utrke dobili rukavice i vrećice za smeće, te vodu i Pašaretu. Kod svake stanice odnosno kod svakog beach bara dobili su žigove da su propisno sakupljali smeće po plažama.

Uz glazbu, preciznije tonsku probu muzičara odnosno kroz zabavu takmičari su sakupljajući smeće po plažama i tako pokazivali turistima i mještanima koliko je bitan biljni i životinjski eko sustav za daljnje očuvanje našeg obalnog pojasa.

Na kraju ekolološkog natjecanja u jednom satu sakupljeno smeće je izvagano, skupili su čak 85,7 kg i na temelju toga su podijeljene izdašne nagrade za prva tri mjesta u dvije kategorije, mlađi do 14 godina i odrasli. A dodatno nagrađeni su bili tako najmlađi kao najstariji takmičar.

Ovom prilikom vas pozivamo da se odazovete i sudjelujte u njihovim slijedećim ekološkim natjecanjima koji će se održati 1.8., 8.8. i 15.8. s početkom u 19 sati, a završiti kao svaki četvrtak sa koncertom, ovaj put na binu Martuline doći će glazbenica iz Brazila Denis Dantas,sa svojim bandom. Incijativa koja pokazuje, da kroz igru, zabavu zapravo djeca uče svoje roditelje kako očuvati našu planetu.

Srdačan eko pozdrav želi vam ekološki tim #EnjoyPerojPloga i
#VodnjanskiDir