Art Panoptikum XII u Gradskoj Radionici u Puli, subota 03. kolovoza

Dođite u Gradsku radionicu ove subote 3. kolovoza u 20:30 sati na nastavak javnih predavanja u seriji  Art Panoptikum i upoznajte se s novim događajima iz svijeta vizualnih umjetnosti.

Ovom prilikom prikazat će se izložba jednog od najvećih afričkih umjetnika El Anatsuia koja se pod nazivom “Triumphant scale” održala u Haus der Kunst muzeju u Minhenu. U drugoj temi govori se o izložbi američke ikone suvremene umjetnosti, Jenny Holzer pod nazivom “Thing Indescribable” u Guggenheim muzeju u Bilbau. U sljedećoj temi bavimo se s Charlotte Posenenske ključnom njemačkom umjetnicom minimalizma 60-ih godina, vezano uz izložbu otvorenu u Dia:Beacon muzeju u New Yorku. O Sophie Calle jednoj od najprestižnijih suvremenih umjetnica govori se povodom njene izložbe u Fotomuseum Winterthur u Švicarskoj. Nadalje slijedi prikaz izložbe indijske umjetnice Sheele Gowde u velikom  izložbenom prostoru Pirelli HangarBicocca u Milanu. Pregled individualnih izložbi završit će s američkim fotografom Robertom Mapplethorpeom i njegovom velikom izložbom “Implicit Tensions” u Solomon R. Guggenheim muzeju u New Yorku. Nadalje, bit će riječi o The Whitney Museum of American Art i bijenalu koji se upravo održava u ovoj instituciji, a predstavlja događaj kojeg ne bi trebao propustiti nitko tko je zainteresiran za otkrivanje onog što se događa u današnjoj likovnoj umjetnosti. U sklopu redovnog predstavljanja umjetničkih rezidencija bit će riječi o radionicama u kulturnom i umjetničkom centru Domaine de Boisbuchet u Francuskoj, a na kraju predavanja otkrit će se priča o francuskom fotografu Romain Veillonu i njegovoj strasti za fotografiranje napuštenih mjesta i predstaviti njegova serija radova pod nazivom “Le Musee Imaginaire”. Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

Prezentacija je uređena i oblikovana tako  da pruža informacije na jednostavan i prihvatljiv način, popraćena je tekstom i vizualno obogaćena mnoštvom fotografija kao i video isječcima prikupljenim iz popratnih izložbenih i medijskih materijala te internetskih izdanja koja profesionalno prate teme iz suvremene umjetnosti.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan,

a donacije u bilo kom obliku su dobrodošle.