Najavljen 7. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije

Program ovogodišnjeg 7.Mimohoda hrvatskih branitelja Istarske županije koji će se i ove godine održati na Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, u ponedjeljak 5. kolovoza 2019. godine,  predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u sjedištu Istarske županije, u Puli, na kojoj su prisustvovali zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin, gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marjan Kaurić te članovi članovi organizacijskog odbora Roberto Fabris, Ante Kovačević, Ivica Lerotić, Zdenko Požgajn i Vinko Knez.


„Smatram da nam svima može biti na čast i ponos cjelokupni ratni put naših hrvatskih branitelja iz Istarske županije u Domovinskom ratu, a posebno i podatak kako je upravo naša Istra imala najveći odaziv tijekom rata od hrrvatskih županija. Posebno mi je drago što Grad Pula, kao i Istarska županija mogu biti pokrovitelji ove hvalevrijedne manifestacija koja se prisjeća svih onih koji su dali živote za našu slobodu. Zahvaljujem se i svim udrugama koje sudjeluju u organizaciji mimohoda i popratnih aktivnosti, kao i svim uključenim javnim službama“. rekao je gradonačelnik Boris Miletić te iskoristio priliku da pozove sve sugrađane da se u ponedjeljak pridruže mimohodu.


Zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin poručio je kako se Danom pobjede, Danom domovinske zahvalnosti i Danom hrvatskih branitelja prisjećamo svih onih koji su dali svoj doprinos u stvaranju moderne i demokratske Hrvatske te je kazao kako će  u ponedjeljak biti zajedno na mimohodu uz naše branitelje.


Predsjednik Koordinacije udruga branitelja proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marjan Kaurić iskoristio je priliku da se srdačno zahvali u ime svih udruga branitelja Istarskoj županiji i Gradu Pula na sudjelovanju i pokroviteljstvu manifestacije, ali i svih onih ostalih aktivnosti koje udruge organiziraju te je ukratko predstavio predviđeni program događanja tijekom Dana pobjede.
Član organizacijskog odbora Zdenko Požgajn predstavio je izložbu koja će se moći pogledati nakon samog Mimohoda, a kojoj je cilj čuvanje sjećanja na sve strahote i patnju Hrvatske u ratu sve do veličanstvene pobjede u vojnoredarstvenoj akciji Oluja i mirnodopskog ulaska u oslobođeni Vukovar.
Član organizacijskog odbora Ivica Lerotić zahvalio se svima koji sudjeluju u Mimohodu te je pozvao sugrađane da ponosno objese zastave na svoje prozore i pročelja i time dodatno podrže sve hrvatske branitelje iz Istre.

PROGRAM:

     08:00  Misa u Katedrali

09:00   Polaganje vijenaca na Centralnom križu Gradskog groblja

09:30   Polaganje vijenaca u parku Franje Josipa

10:00   Mimohod hrvatskih branitelja Istarske županije ispred Parka Franje Josipa preko Kolodvorske ulice te ulice uz Valerijin park, nadalje Istarskom ulicom, Giardinima i Laginjinom ulicom do Doma OSRH (ulaz nasuprot Kazalištu)

11:30   Otvaranje izložbe „Ratna fotografija u crno bijeloj tehnici”