Održan 7. Mimohod branitelja povodom obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti

Povodom obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja danas je u Puli održan 7. Mimohod branitelja Istarske županije predvođen gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, zamjenikom župana koji obnaša dužnost župana Fabriziom Radinom, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Pule Tizianom Sošićem, saborskim zastupnicima Tuliom Demetilkom, Emilom Dausom  Antonom Klimanom i Silvanom Hreljom, načelnicima i gradonačelnicima istarskih gradova te ostalim uvaženim gostima. Na mimohodu su sudjelovali i mnogobrojni hrvatski branitelji, odnosno predstavnici braniteljskih udruga iz Pule, Umaga, Poreča, Labina, Pazina i Rovinja te predstavnici policije, MORH-a, Časničkog zbora i Javne vatrogasne postrojbe Pule.

Gradonačelnik Pule Boris MIletić prisutnima je čestitao 5. kolovoza pritom izrazivši zadovoljstvo što u najvećem istarskom gradu mimohod ponosa postaje tradicionalan. “Iskreno mi je drago što smo se danas okupili u velikom broju kako bi obilježili ovaj svjetli i svečani trenutak na koji itekako Pula i cijela Istra, čiji su branitelji uz najveći odaziv u državi i svoj cijelokupni ratni put prošli bez ijedne mrlje, može biti ponosna. ” kazao je Miletić.

“Današnjim danom odajemo počast svim hrvatskim braniteljima koji su obranili Hrvatsku i stvorili njen temelj. Na nama je da svakodnevno radimo na tome da Hrvatsku izgradimo u jednu modernu, demokratsku i tolerantnu državu u kojoj će svi njezini građani moći uspješno živjeti i napredovati. ”  – kazao je zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin.

Zahvalu Gradu Puli i Županiji na pruženoj podršci pri organizaciji mimohoda, kao i svima onima koji su u ovako velikom broju sudjelovali uputio je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Istarske županije Marjan Kaurić nakon čega je prisutne pozvao da minutom šutnje odaju počast za sve poginule hrvatske branitelje i sve one koji su svoje živote dali za slobodnu Hrvatsku..

Mimohodu je prethodilo polaganje vijenaca na Gradskom groblju podno Centralnog križa i u Parku Franje Josipa na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Kolona sudionika mimohoda se potom glavnim gradskim ulicama uputila u Dom hrvatskih branitelja gdje je održan prigodan program te otvorena izložba ratnih fotografija u čast svih foto-reportera koji su poginuli u Domovinskom ratu.