“Jedan dan u obitelji Bembo” u Balama, nedjelja 11. kolovoza u 21.00 sat

Manifestacija pod nazivom “Una giornata in famiglia Bembo” – “Dan u obitelji Bembo”  održati će se po drugi puta u Balama, u srednjovjekovnom gradiću koji je u 17. stoljeću bio rezidencija plemićke mletačke obitelji Bembo, a prije toga plemićke mletačke obitelji Soardo i to 11. kolovoza 2019g. u 21:00 sat na trgu ispred kaštela Bembo.

Obitelj Soardo imala je samo jednog ženskog potomka, prelijepu Veronicu Soardo (Veroniku) koju su udali za Alvisea Bembo.

Malo se znalo o ovom braku, o događajima koji su obilježili ovo divno stoljeće bogatstva, mira i dvorskih zabava. Na inicijativu lokalne Zajednice Talijana Bale, osmišljena je priča koja će biti predstavljena publici kako bi ih upoznali sa poviješću Bala i sa obiteljima koje su ostavile veliki trag kojeg dan danas uživamo.

Tema predstave je vjenčanje Veronice (Veronike) Soardo i Alvisea Bembo a tom će prigodom publika sudjelovati dvorskom vjenčanju. Glumci će nositi prekrasne kostime koji predstavljaju puk, plemiće, vojnike i dvorske lude a dvorsko vjenčanje će se održati ispred impozantne Palače Soardo – Bembo.

Manifestacija se održava na inicijativu lokalne Zajednice Talijana Bale, organizaciju potpisuje tvrtka Art Moment koju predvode Paolo Batel i Tatjana Bulešić.