SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U PLIVANJU PERAJAMA I BRZINSKOM RONJENJU

Natjecateljica RSK “Mladost” iz Medulina Ema Ivetić nastupila je u sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koje se održalo u Sharm El Sheikhu u Egiptu. Ema je u bazenskom dijelu natjecanja plivala 200, 400, 800 plivanje perajama i 400 brzinsko ronjenje te štafete 4×100 i 4×200 plivanje perajama te mješovitu štafetu 4×100 bifins.

U svim disciplinama otplivala je svoje osobne rekorde te je na 200 plivanje perajama i 400 brzinsko ronjenje doplivala do juniorskih nacionalnih rekorda. Također, u svim štafetama reprezentacija je oborila nacionalne juniorske rekorde. U disciplini 4×200 plivanje perajama u kojoj su nastupili Ema Ivetić, Anika Kauzlarić, Hannah Žiganto i Iris Despotović djevojke su sjajnim rezultatom ušle u finale prvenstva te doplivale do odličnog sedmog mjesta i seniorskog rekorda Hrvatske.

Ema je nastupala i u dijelu daljinskog plivanja perajama u mješovitoj štafeti 4x2000m u sastavu Jakov Đurić, Anika Kauzlarić, Ema Ivetić i Jan Krnjak u kojoj su također doplivali do odličnog sedmog mjesta.

Ema se nastavlja pripremati i dalje pošto je izborila i normu za ulazak u juniorsku reprezentaciju Hrvatske u podvodnoj orijentaciji koju očekuje Europsko juniorsko i seniorsko prvenstvo koje se održava u Berlinu krajem kolovoza. Uz Emu nastupiti će i seniorka Ana Jerković.