Objavljena imena konjanika za 44. Trku na prstenac koja će se održati 18. kolovoza u 17 sati na trkalištu u Barbanu

Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je bogat program 44. Trke na prstenac u Barbanu. Tradicionalna Trka na prstenac održat će se od 16. do 18. kolovoza na barbanskom Gradišću u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika iz hrvatskog političkog i gospodarskog života. Predstavnicima medija obratili su se Dalibor Paus, predsjednik društva Trka na prstenac, Milio Grabrović, vođa konjanika i tajnik društva Trka na prstenac Aldo Osip.

„Kao i svake godine nastojimo brojnim posjetiteljima osigurati dobar i bogat popratni program, interesantan za sve generacije. Održat će se i gađanje glinenih golubova koje je nekada bilo dio tradicije i programa u Barbanu te smo ga ponovo uvrstiti u program. Svakako je potrebno naglasiti da vas za zabavu očekuju Mladen Grdović i Šajeta s bendom u subotu, a u nedjelju nakon Trke na prstenac nastupaju Crvena jabuka i Alen Vitasović s bendom. Bit će tu još puno zabave i uz Deana Bakića, Lighthouse Band, DJ-a Nikolu z Kukurini i Night Express bend.

Uz brojne goste, uzvanike i prijatelje Trke, bit će ovo vikend prepun događanja u kojem centralno mjesto zauzimaju Trka za viticu u subotu i Trka na prstenac u nedjelju. Obje trke počinju u 17 sati na barbanskom Gradišću,“ istaknuo je načelnik Barbana Dalibor Paus.

Uz podršku i suradnju s Viteškim alkarskim društvom za ovu godinu će manifestacija biti bogatija za dodatnu tribinu s 260 sjedećih mjesta. A zahvale idu i domaćim trvtkama Strojopromet i Trgometal. Bogat program nastao je također u suradnji sa sportskim i kulturnim udrugama Barbanštine te brojnim aktivnim društvima.

Službeno otvorenje programa 44. Trke započinje podizanjem zastave u 20.30 sati u petak, 16. kolovoza.

„24. Trka za viticu održat će se u subotu u 17 sati na Gradišću. Sponzor nagrade pobjednika Trke za viticu je tvrtka ABS d.o.o., a nagrada iznosi 10.000 kuna. U nedjelju, 18. kolovoza održat će se 44. Trka na prstenac s početkom u 17 sati. Nagradu za pobjednika nedjeljne trke osigurala je trvtka Rudan d.o.o. i to u iznosu od 30.000 kuna,“ naglasio je tajnik društva Aldo Osip.

Vođa konjanika Grabrović predstavio je svih 16 konjanika koji su ove godine uspjeli proći kvalifikacije i ući u društvo odabranih. Njihove vještine možete pogledati u subotu i nedjelju, nadolazeći vikend. “Želio bih se zahvaliti svim konjanicima, Izvršnom odboru i svim članovima koji sudjeluju u organizaciji Trke na prstenac. Od 21 konjanika koliko ih se prijavilo, odabrano je njih 16 te vas sve pozivam da njihovu formu pogledate već sutra – u utorak, 13. kolovoza, na zadnjem treningu koji će se održati u Barbanu s početkom u 17 sati,“ najavio je Grabrović.

Ovogodišnjih 16 konjanika za obje trke jesu: Gvido Babić, Petar Benčić, Danijel Broskvar, Bruno Celija, Milio Grabrović, Andrej Kancelar, Kristijan Kancelar, Luka Kancelar, Bruno Kožljan, Antonio Osip, Stefano Osip, Nandi Radola, Maksimilijan Rojnić, Goran Špada, Silvio Učkar i Aleksa Vale.

Vatromet se očekuje u nedjelju oko 22 sata.