Gradonačelnik Miletić donio odluku o podmirenju dugovanja Uljanikovaca prema Uljanik Standardu

Svim bivšim radnicima Uljanik Grupe s prijavljenim prebivalištem u Puli, a koji po osnovi troškova marende, troškova prijevoza i neplaćenog smještaja imaju otvorena dugovanja prema Uljanik Standardu, Grad Pula podmirit će nastala dugovanja. Naime, za navedene se usluge račun namirivao jednom mjesečno izravno s plaća radnika Uljanik Grupe koje su se prestale isplaćivati uslijed provođenja stečajnih postupaka nad trgovačkih društvima u sastavu Uljanik Grupe, a time je stvoren i dug pri Uljanik Standardu.

„Iako je Vlada RH odlučila Uljanik gurnuti u stečaj i time poslala jasnu poruku što misli o vrijednim Uljanikovim radnicima, za nas su radnici na prvom mjestu i za razliku od Vlade nama je do radnika stalo! Zato smo s ostalim partnerima svakodnevno angažirani ne bi li pronašli konkretne modele pomoći radnicima u ovom periodu savladavanja teškoća. Ovo je još jedna takva konkretna mjera koju će Grad poduzeti prema radnicima, a plod je konzultacija s Jadranskim sindikatom“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Prema procjenama, iznos dugovanja radnika prema Uljanik Standardu koji će Grad Pula podmiriti iznosi 330 tisuća kuna.
Pored podmirivanja dugovanja radnika prema Uljanik Standardu, nedavno je radnicima s prebivalištem u Puli omogućena i odgoda plaćanja i obročna otplata duga po osnovi javnih davanja u ustanovama i trgovačkim društvima čiji je osnivač Grad Pula kao i isporuke pojedinih komunalnih usluga. Uz to, Grad Pula formirao je i Povjerenstvo za pomoć i savjetovanje svim radnicima Uljanika o mogućnostima njihovog daljnjeg zapošljavanja, organizirao je Sajam poslova, ima dostupna bespovratna financijska sredstva za poduzetnike kako bi im olakšali poslovanje, a među najvažnijim mjerama ističu se sredstava za sva novoosnovana poduzeća, zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje. Radnicima Uljanika na raspolaganju je i niz konkretnih mjera pomoći poput jednokratnih novčanih pomoći, pomoći za podmirenje troškova stanovanja, subvencije nabavke školskih udžbenika i niz drugih mjera.

Foto: pula.hr