Fažanski sutoni, u ponedjeljak, 19. kolovoza

Istarska glazbena scena mladih, Turistička zajednica Općine Fažana i Župa sv. Kuzme i Damjana pozivaju Vas na koncert klasične glazbe „Fažanski sutoni“ koji će se održati u ponedjeljak, 19. kolovoza 2019. godine u 21,30 sati u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani.
Nastupa: RIJEČKI KLAVIRSKI TRIO: Krunoslav Marić, violina, Vid Veljak, violončelo, Filip Fak, klavir. Gost mlada pjevačka nada: Luka Krulčić, tenor – uz pratnju na klaviru prof. Vesna Ivanović Ocvirk
Festival klasične glazbe Fažanski sutoni ciklus je komornih koncerata koji svojom jednostavnošću i nenametljivošću ispunjava sakralni prostor odabranim glazbenim programima i promiče glazbenu umjetnost i kulturu te potiče stvaralaštvo i promicanje mladih akademskih istarskih glazbenih talenata.

Program koncerta klasične glazbe:
A. Dvorak: Trio u e-molu op. 90 – „Dumky“
I. Lento maestoso — Allegro quasi doppio movimento
II. Poco adagio — Vivace non troppo — Vivace
III. Andante — Vivace non troppo — Allegretto
IV. Andante moderato — Allegretto scherzando — Quasi tempo di marcia
V. Allegro
VI. Lento maestoso
A. Piazzolla: Četiri godišnja doba
1. Proljeće
2. Ljeto
3. Jesen
4. Zima
Luka Krulčić, tenor uz pratnju na klaviru prof. Vesna Ivanivić Ocvirk
C. Frank : Panis Angelicus
Napolitanska tradicionalna pjesma: Santa Lucia

Biografije izvođača:

Riječki klavirski trio nastao je 2016. godine na inicijativu Filipa Faka, Krunoslava Marića i Vida Veljaka, glazbenika koji su svoju prvu glazbenu naobrazbu stekli u Rijeci i koje uz intenzivnu glazbenu suradnju veže i dugogodišnje prijateljstvo. Mada je trio datumom svoga postanka vrlo mlad ansambl, glazbenici koji ga čine imaju iza sebe već mnogo iskustva, kako u solističkom muziciranju tako i na polju komorne glazbe, a iza njih su i brojne nagrade državnog i međunarodnog značaja.

Ubrzo nakon svog inauguracijskog koncerta u listopadu 2016. godine (Svečana dvorana Zajednice Talijana u Rijeci), trio odlazi u NR Kinu na turneju koja je obuhvaćala 7 kineskih gradova, uključujući Peking i Šangaj, gdje postiže iznimno uspješne i zapažene nastupe. Nakon toga, Riječki klavirski trio nastupao je u Zagrebu (koncertna dvorana Blagoje Bersa, muzej Mimara, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti), na Osorskim glazbenim večerima, festivalu Papandopuliana u Tribunju kao i na pozornicama drugih hrvatskih gradova, dok je niz koncerata u gradu Rijeci – koji je zamišljen kao početak redovite koncertne sezone ansambla – započeo u listopadu 2017. prošle godine, kada je trio održao svoj prvi koncert na sceni HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Riječki klavirski trio uz interpretacije djela svjetske glazbene baštine osobitu pozornost posvećuje djelima hrvatskih skladatelja, pa tako u svoju misiju uvrštava podjednako obvezu istraživanja nedovoljno poznate hrvatske komorne glazbene literature kao i praizvedbe djela novih autora.

Osim individualnih koncertantnih karijera i nastupa u okviru Riječkog klavirskog trija, članovi trija zaposleni su na prestižnim radnim mjestima – violinist Krunoslav Marić član je Zagrebačkih solista i profesor na školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu, pijanist Filip Fak predaje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji i član je Zagrebačke filharmonije, dok je violončelist Vid Veljak vođa violončela u Dubrovačkom simfonijskom orkestru.

Luka Krulčić osamnaestogodišnji učenik 4.razdera jezične gimnazije u Pazinu. Završio je dva pripremna razreda u glazbenoj školi u Puli. Osvojio je nekoliko nagrada iz pjevanja, ali najviše je ponosan na osvojeno prvo mjesto na državnom prvenstvu u svojoj kategoriji.