Općina Barban dobiva zemljište trkališta Gradišće

U sklopu 44. Trka na prstenac u nedjelju, 18. kolovoza u 15.45 sati održat će se i prigodan program uručivanja Odluke o darovanju zemljišta trkališta i streljane na Gradišću Općini Barban

Danas s početkom u 20.30 sati podizanjem zastave Trke na prstenac počinje tri dana programa 44. Trke na prstenac u Barbanu. Ovaj tradicionalni događaj očekivan je tijekom cijele godine a održat će se od petka do nedjelje, od 16. do 18. kolovoza. Za vrijeme trajanja manifestacije u Barbanu okupi se više od 10.000 posjetitelja, što onih koji prate Viticu i Prstenac na barbanskom Gradišću u subotu i nedjelju, ili sve ostale programe od petka do nedjelje. Nedjelja je i inače poseban dan jer se okupi velik broj posjetitelja te važnih gostiju i uzvanika iz hrvatskog političkog i gospodarskog života.

No, posebno će ovu nedjelju obilježiti događaj s početkom u 15.45 sati u novom Centru za posjetitelje – MMC Barban.

Naime, tom će prigodom gospodin Mario Banožić, Ministar državne imovine, u prisutnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, uručiti načelniku Općine Barban Daliboru Pausu Odluku o darovanju zemljišta na kojem se nalazi trkalište Trke na prstenac i streljana. Barbancima poznata lokacija Gradišća ima ukupnu površinu zemljišta od 17.039 m² te će ista tom prigodom postati vlasništvo Općine Barban.