Održano 5. PRVENSTVO ISTARSKE ŽUPANIJE U LOVU NA VELIKU RIBU – BIG GAME MEDULIN 2019 – Tune plavih peraja su u Istri!

Organizator prvenstva Športski ribolovni klub „BIG GAME 4TUNA“ iz Pule i peti je put dokazao da su se tune plavih peraja nastanile u Istri te da je budućnost ove vrste natjecanja osigurana. Osim toga, ovime je osigurano i dodatno obogaćivanje turističke ponude Medulina i Istre, kao i produljenje turističke sezone.
Na natjecanju je sudjelovalo 14 brodova, odnosno pedeset natjecatelja koji su imali 13 kačenja tuna na udicu, od kojih je jedna izvučena, dok je šest otpalo, a šest je pušteno. Natjecanje je pomno pratilo i bodovalo rukovodstvo u sastavu: Đani Stranić, glavni sudac, Tonći Luketa i Gianluigi Stinga Perusco, pomoćni suci te službene osobe: voditelj natjecanja
Franko Čerin i službeni liječnik dr. Denis Komel. Sve se odvijalo po Pravilniku o načelima i osnovnim elementima
sustava sportskih natjecanja u sportskom ribolovu na moru i Pravilniku o provedbi natjecanja u lovu na veliku ribu.
Tuna težine 61,80 kg ulovljena je u akvatoriju rta Kamenjak.
Načelnik domaćina natjecanja Općine Medulin Goran Buić nije krio zadovoljstvo rezultatima, a pripala mu je čast da dodijeli nagrade najboljim kapetanima – keramičke skulpture, rad kipara Milana Legovića. Treće mjesto osvojila je posada broda „Marko“ na čelu s kapetanom Draženom Horvatom, drugo mjesto pripalo je posadi broda „Lovača 2“ čiji je kapetan Danijel Rakar, a prvo mjesto zasluženo je osvojila posada broda „Antonela“ s kapetanom Davorom Crnoborijem koji su natjecanje završili s osvojenih 400 bodova.
Ulovljenu tunu natjecatelji su pripremili na žaru i poslužili je sudionicima natjecanja i gostima. Brojni turisti okupili su se u Marini Medulin te su pratili i fotografirali vaganje tune.  Predsjednik kluba „BIG GAME 4TUNA“ Franko Čerin zaključio je na kraju večeri da je organizacijom 5. županijskog prvenstva klub pokazao da je spreman za organizaciju i 5. natjecanja OWC u Poreču koje će se održati od 4. do 8.
rujna. Pojavu velikog broja tuna potkrijepio je statističkim podacima da ulovi na natjecanjima svake godine rastu i
do 30 posto te da je zahvaljujući stalnim praćenjem kretanja tune evidentno da se velike tune nalaze u sjevernom
Jadranu!
Posebnu zahvalu uputio je Općini Medulin i Arena Hospitality Groupu, kao i predstavnicima Marine Medulin na
gostoprimstvu te Apios tvrtki, TP‐u Grga iz Pule kao i brojnim sponzorima koji su omogućili održavanje natjecanja
na visokoj razini.