Grad je spreman za još jednu nezaboravnu Pulsku noć

Besplatan javni gradski prijevoz u večernjim satima

U subotu 24. kolovoza s početkom u 21 sat u Puli će se održati tradicionalna 15. po redu Pulska noć koja će Puljanima i brojnim gostima kao i uvijek do sada pružiti obilje zabave za sve generacije. Program ove tradicionalne gradske fešte predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio zadovoljstvo što se u gradu nastavlja tradicija održavanjem  Pulske noći gdje građani i posjetitelji imaju priliku uživati, prošetati se, susreti se s dragim prijateljima i lijepo se proveseliti ulicama našega grada. Gradonačelnik Boris Miletić iskoristio je priliku i zahvalio organizatorima, Zagrebačkoj banci i medijima na doprinosu te pozvao građane da u subotu prošetaju gradom i uživaju u bogatoj glazbenoj, zabavnoj i gastro ponudi.

Ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović zahvalila se svima na potpori i rekla kako vjeruje da će građani uživati u već poznatoj Pulskoj noći  i pronaći nešto posebno za sebe.

Valter Šarić iz Zagrebačke Banke srdačno se zahvalio Gradu Puli, gradonačelniku Borisu Miletiću i ostalim partnerima na uspješnoj dugogodišnjoj suradnji i pozitivnom odnosu.

Direktor agencije Avenue d.o.o i suoroganizator, Vlado Orlić, ukratko je predstavio glazbeno-zabavni program te je istaknuo kako će se na Giardinima i ove godine održati tradicionalna gradelada gdje se po pristupačnim cijenama mogu pronaći ukusna srdela i čaša vina, po cijeni od 20 kuna.

Glazbeni program Pulske noći je sljedeći: na Giardinima će uz slasne morske note gradelade, prisutni moći uživati i u glazbi benda Cherry Bombza i High Levela, a pozornicu na gradskoj tržnici će zaposjesti blus i iskusni pulski glazbenici iz bendova Double Dose i PrimoTajo. Ljubitelji etno glazbe svoju će zadovoljštinu pronaći na Danteovom trgu  gdje će nastupati glazbenici Serđo Valić te Irena i Mauro Giorgiu čijim se nastupima može očekivati niz autorskih uradaka. Trgom svetog Tome, odnosno Verudom pronijet će se glazba Jazz Quarteta Laguna i Domino Banda, dok je Portarata rezervirana za nastupe pulskih doajena zabavne glazbe, grupu Anelidi i Vesnu Nežić-Ružić, a zaplesat će se zasigurno i na pulskom Forumu gdje u Pulskoj noći nastupaju nezaobilazni Gustafi i kvartet Febra koji će s prizvukom rockabillyja prisutne zabavljati pop, jazz, soul i blues ritmovima.

U svrhu rasterećivanja gradskog centra i lakše prolaznosti posjetitelja „Pulske noći – ulicama našega grada“ građanima je na raspolaganju mogućnost korištenja besplatnog javnog gradskog prijevoza svih gradskih linija u razdoblju od 20:00 sat nadalje. 
Program Pulske noći traje od 21,00 do 01,00 sat, te se očekuje lijepo vrijeme i velika posjećenost.