Prezentacijama radova završava projekt FreeZURA

Prezentacijama pojedinih radionica završava jednogodišnji projekt FreeZURA – slobodna zajednica umjetnika u razvoju. U proteklih godinu dana 55 mladih kreativaca u dobi od 15 do 25 godina učili su, stvarali i kreirali unutar 5 radionica: likovna radionica izrade murala, glazbena radionica, radionica suvremenog plesa, radionica stripa i ilustracije i radionica kreativnog pisanja i nakladništva. Stručni voditelji i mentori: Marijan Sinošić, Vanja Sinožić, Ivana Vojnić Vratarić, Petra Gardijan, Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen omogućili su polaznicima radionica i 21 stručno predavanje na kojima su gostovali eminentni stručnjaci iz pojedinih područja.

Sve što su polaznici radionica kreirali i napravili možete vidjeti na završnim prezentacijama pojedinih radionica i na završnoj prezentaciji projekta FreeZURA.

Raspored prezentacija:

“””””””””””””””””””””””””””””””

Srijeda, 28.08.2019.

Prezentacija radova likovne radionice izrade murala

Dnevni boravak Rojca, 20 sati

 

Četvrtak, 29.08.2019.

Video prezentacija radionice suvremenog plesa

Dnevni boravak Rojca, 20 sati

 

Petak, 30.08.2019.

Prezentacija Zbornika radionice stripa i ilustracije

Dnevni boravak Rojca, 18 sati

 

Prezentacija Zbornika radionice kreativnog pisanja i nakladništva

Dnevni boravak Rojca, 20 sati

 

Završni koncert polaznika glazbene radionice

Gradska radionica, 21 sat

 

Subota, 31.08.2019.

Završna prezentacija projekta FreeZURA

Dnevni boravak Rojca, 20 sati

“”””””””””””””””””””””””””””””””””

 

U suradnji s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari, Savez udruga Rojca započeo je s provedbom projekta FreeZURA – Slobodna zajednica umjetnika u razvoju. Riječ je o besplatnim kreativnim radionicama za mlade od 15 do 25 godina u sklopu kojih se održavaju otvorena predavanja za sve zainteresirane. Glazbenu radionicu vodi Vanja Sinošić.

Ciljevi projekta su razvoj specifičnih kreativnih praksi mladih i kreiranje sustava podrške kako bi se osnažile praktične i socijalne kompetencije te postigla veća društvena uključenost. Ciljevi će se ostvariti besplatnim edukacijskim radionicama i mobilnom aplikacijom u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji. Kreativne edukacijske radionice projekta uključuju glazbenu radionicu, radionicu kreativnog pisanja i nakladništva, radionicu stripa i ilustracije, radionicu suvremenog plesa i likovnu radionica izrade murala.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija predavanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

www.freeuzra.eu