Predstavljena radionica „ Razvoj i implementacija preventivnih programa“

Danas se u  u prostorijama Gradske središnje knjižnice Pula, održala  konferencija za novinare na kojoj je predstavljena radionica „ Razvoj i implementacija preventivnih programa“ namjenjena stručnjacima koji razvijaju i provode preventivne programe u Osnovnim školama, a u suradnji Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule.

Konferenciji za medije uz  zamjenicu gradonačelnika Pule Elenu Puh Belci, sudjelovala je i predavačica radionice, prof.dr.sc Martina Ferić iz Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta , Sveučilišta u Zagrebu, te Helena Mitrović, voditeljica Sluzbe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske zupanije.

 

Zamjenica gradonačelnika Pule, Elena Puh Belci, zahvalila je svima na dolasku,  posebno prof. dr. sc. Ferić, te rekla kako su škole mjesta gdje treba dodatno osnažiti ciljane programe prema djeci i roditeljima, što se upravo kroz ovakve programe i radionice postiže. Dodala je kako je projekt smjernica u daljnjem radu, te kako je Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Pula u svom šetstogodišnjem radu proveo niz aktivnosti i upravu su fokus bila djeca, zdravlje i mentalne aktivnosti.

„Drago mi je da su škole prepoznale naše aktivnosti jer su oni ti koji se najviše vremena bave djecom, a mi smo ovdje potpora, smjernica i nit vodilja  kako bi stvorili grad siguran za sve uzraste.“ rekla je Puh Belci.

 

Helena Mitrović, voditeljica Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske zupanije rekla je kako je ideja ove radionice da se pomogne školama da naprave bolje i uspješnije preventivne programe. Dodala je kako se svakim danom susreću s novim problemima, pa tako je problem današnjice prekomjerno korištenje  smartphona, gdje školarci većinu vremena provode gledajući u ekran. Zahvalila je Gradu Puli na potporti te dodala kako se na radionicu odazvala većina Onsovnih škola što pokazuje zainteresiranost i želju za napredovanjem i boljom prevencijom.

Prof.dr.sc Martina Ferić iz Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta , Sveučilišta u Zagrebu, zahvalila je Gradu Puli na prilici za prezentacijom radionice te pohvalila Istarsku županiju i Grad Pulu na prepoznavanju značaja ove teme i važnosti pravovremenog reagiranja.

 

Na edukaciju u Gradsku knjižnicu danas, pozvane su bile sve Osnovne škole Istarske županije, a veliki odaziv pokazao je značajnost teme te svakako potrebom za nastavljanjem ovog puta, puta prevencije.