Eurposko zlato za natjecateljice RSK ‘Mladost’

 

Natjecateljice RSK “Mladost” iz Medulina, Ana Jerković i Ema Ivetić osvojile su zlato u grupnoj disciplini na Europskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji uz kolegice iz SRD “Viševica” Fužine Sašu Miloš i Iris Despotović. Ana Jerković reprezentativka je od 2014. godine, dok je Ema prošle godine prvi puta nastupila za reprezentaciju Hrvatske.

Ovo zlato rezultat je dugogodišnjeg ulaganja u ronjenje i podvodnu orijentaciju na prostorima Istre. Naime, RSK “Mladost” Medulin ove godine je organizirao treći po redu kamp podvodne orijentacije na kojem se okupilo čak osamdesetak djece, natjecatelja, što u disciplini s ronilačkom bocom što u disciplini plivanja sa disalicom. U  organizaciji Kampa znatno su pripomogli Sportska zajednica Istarske županije te Ronilački Savez Istarske županije kao i Općina Medulin te Sportska zajednica Općine Medulin koji su tu uvijek iza nas. Također, RSK “Mladost” se od 2009. godine redovno natječe u utrkama Svjetskog i Europskog kupa te su reprezentativne boje branile redom Tijana Pavelić koja je 2011. godine doplivala do juniorske bronce u disciplini “Paralel Slalom”, Robert Čupev, Ana Jerković, Valeria Kirac i Lea Ikić Čupev koja je 2013. godine osvojila Svjetsko srebro u disciplini “Star” te 2016. Europsko srebro u disciplini u paru “MONK” sa kolegicom iz Viševice Sašom Miloš.

Hrvatska reprezentacija pobijedila je ispred reprezentacije Mađarske te reprezentacije Njemačke. Također, za “dlaku” im je izmakla bronca u disciplini “MONK” gdje je nastupila naša Ema Ivetić. Osim Eme i Ane normu za ulazak u reprezentaciju isplivala je i Lea Ikić Čupev iz Medulinske Mladosti te Robert Čupev iz KPA “Uljanik” Pula koji su bili spriječeni putovati sa reprezentacijom.

Kako smo konačno dočekali trenirati na novom Pulskom bazenu nadamo se poboljšanju brzine plivanja koja uz tehnička znanja i iskustvo koje imamo sigurno vodi ka još kojoj medalji na kupovima i prvenstvima.