Zeleno i Plavo u Puli od 2. do 7. rujna 2019. godine na trgu pored zgrade pulske tržnice. 

Udruga branitelja proizvođača Panonija organizira sajamsku manifestaciju gospodarskog, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera pod nazivom: 

Zeleno i Plavo u Puli od 2. do 7. rujna 2019. godine na trgu pored zgrade pulske tržnice. 

Manifestacija Zeleno i Plavo posvećena je ljubiteljima kontinentalne tradicionalne kuhinje i drugih slavonskih delicija. Posjetitelji će moći uživati u predstavljanju, degustaciji i kupovanju slavonskih delicija. Moći će pogledati pripremanje nekih jela na tradicionalan način (npr. “poderane gaće”). Tijekom šest dana posjetite pulsku centralnu tržnicu i uživajte u bogatoj gastronomskoj ponudi, ali i pogledajte proizvode očuvanih tradicionalnih zanata. Čuvanje tradicije i starih zanata jedan je od glavnih ciljeva ove udruge koja gostuje u Puli. Uživajte promatrajući izradu rukotvorina, zlatoveza i šlinge te tradicionalnih reklji. Manifestacija je otvorena tijekom cijelog dana od 8 do 20 sati. Na meniju će ovaj tjedan biti slavonski čobanac, grah i druga jela pripremljena po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti udružene radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda te zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je uglavnom o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. 

Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće , Zeleno i Plavo po kojima je postala prepoznatljiva.