Pula pleše 2019. održat će se 7. rujna na Portarati

Danas je na konferenciji za medije najavljena Pula pleše koja će se održati u subotu, 7. rujna na Portarati i to deveti put u nizu. Manifestacija Pula pleše ima za cilj predstaviti sve plesne udruge s područja Pule te kroz njihove nastupe obogatiti program u gradu dok je još pun posjetitelja, kako domaćih tako i stranih turista. „Ova je manifestacija prirasla srcu stanovnicima Pule te je vrlo lijepo prihvaćena, tako da je postala dio rujanske pulske programske tradicije. Zahvaljujemo svim sudionicima na odličnoj suradnji u stvaranju programa manifestacije. Prekrasno je raditi s tako pozitivnim suradnicima,“ naglasila je Marinela Kolić ispred Turističke zajednice grada Pule.

Pula pleše je od samih početaka odlično prihvaćena kako od strane lokalnog stanovništva tako i od turista, kojih u ovo vrijeme ima doista mnogo. Stoga je i sama posjećenost eventa svake godine iznimno velika. Ideja i poticaj za pokretanje ove manifestacije potekla je od Karmen Radetikio iz Alphere, a nastavljena je suradnja kroz organizacijsku podršku. „Ljepota plesa te bogatstvo plesnih klubova i udruga u našem gradu bili su poticaj da se svi programi objedine u jedan plesni program te tako predstave širokoj publici,“ objasnila je Radetikio prirodan tijek razvoja od ideje do realizacije kao i suradnju na ovoj manifestaciji.

Ove godine sudjeluje čak 430 plesača iz 11 plesnih udruga Pule: Plesni centar Studio, Breakdance studio AB Original, KUD Tasa – Plesni studio Art Dance, UPBEAT, Sence & Dance, Plesni studio Cool step, Plesni studio Rosso Latino, Plesni studio Infinity, Saltatrix, Plesni studio Pirueta Medulin – Pula, i Obrt Danse.  Oni će svoja umijeća prezentirati u više od 45 plesnih točaka.

Plesne udruge svoje će plesne korake pokazati već u subotu ujutro u dječjem programu, kada će nastupiti djeca do 12 godina od 10 do 12 sati. Potom slijedi predstavljanje ZUMBE s lokalnim fitness  instruktorima i instruktoricama dok je glavni program predviđen za subotu navečer  od 19:30 do 21 sat.

Pula pleše je manifestacija koje se organizira već devetu godinu za redom, a organizatori su Grad Pula, Alphera i Turistička zajednica grada Pule. Kroz nastupe velikog broja plesnih udruga i klubova na taj se način predstavlja i jedan dio bogatstva sadržaja izvanškolskih programa za sve dobne skupine. „Pula pleše spaja sve generacije koji vole ples i glazbu. Grad Pula posebno podržava rad udruga koje djeluju s mladima i djecom. Vjerujemo da ćemo sljedeće godine organizirati još veću jubilarnu manifestaciju te gradu i posjetiteljima Pule pokloniti prekrasan doživljaj,“ istaknula je Lena Radunić ispred Upravnog odjela za kulturu.

Osim što je sve ove godine jako dobro posjećena, manifestacija pruža veliko zadovoljstvo svima, kako organizatorima, tako i plesnim udrugama, ali i samim plesačima.

U slučaju najave kiše manifestacija će se održati u subotu 14.9. prema istom rasporedu.