Predstavljen bogat program Europskog tjedna mobilnosti

Pod sloganom „Krećite se s nama!“ Pula se po četrnaesti put zaredom pridružuje mnogim europskim gradovima u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti koji će se odvijati od 16. do 22. rujna.
Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti “Krećite se s nama!” (“Walk with us!”) potiče na odabir aktivnih načina kretanja ili kombiniranje hodanja i biciklizma s javnim prijevozom. Osim prilagodljivosti, hodanje i biciklizam imaju i mnoge druge prednosti, poput društvene i ekonomske pristupačnosti, pouzdanosti, ne proizvode štetne emisijske plinove te imaju pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.
Manifestacija je sastavljena od tri glavne komponente: tjedna aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti, te “Dana bez automobila” koji se održava 22. rujna.
Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić je, prezentirajući program, izrazio je zadovoljstvo što sinergijom i simbiozom s ostalim partnerima u Tjednu mobilnosti daju mogućnost, te  potiču  građane na  aktivnosti , a  sve u cilju poboljšanja zdravog i kvalitetnog života.
Posebno zahvalu uputio je partnerima zahvaljujući kojima je program svake godine sve kvalitetniji i bogatiji.
Loris Mošnja, voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša, naglasila je kako Europski tjedan mobilnosti započinje 15.09., u nedjelju,  tradicionalnom manifestacijom u suradnji s Udrugom „KRUPP“ koja organizira pješačenje  stazom  „Koza“– koja se najvećim dijelom proteže duž Verudele, ukupne dužine 6,5km. Polazak je u 8 sati u ulici Veruda ispod Doma umirovljenika ˝A.Štiglić“, za završetak na Bunarini uz besplatnu okrjepu za sve sudionike pješačenja. Naglasila je kako nas očekuje niz zanimljivosti i aktivnosti uz promotivne cijene, te dodala kako 22. rujna nije službeni kraj Tjedna mobilnosti već se on nastavlja promotivnim Sajmom cvijeća na Giardinima koji počinje 25.rujna, a dotakla se i ostalih manifestacija koje se odvijaju u tom tjednu, a to su Visualia i Pulska Xica, odnosno Pulski Marathon. Iskoristila je priliku te pozvala građane da pronađu nešto za sebe u tjednu, mjesecu puno događanja.
Partneri, Aleksandra Bel Dajković  ispred Aquariuma Pula, Lorena Boljunčić ispred Idea Istre, te Dragan Drobnjak ispred Planinarskog društva „ Elektroistre“ predstavili su svoje aktivnosti i programe u sklopu  Europskog tjedna mobilnosti, te zahvalili Gradu Puli na podršci i pozvali građane na aktivno uključivanje tijekom cijelog tjedna, jer kako su se svi složili, za svakog se može pronaći ponešto.
Tijekom tjedna bit će moguće ili osvojiti besplatne ulaznice ili po promotivnim cijenama posjetiti Aquarium Pula, Adventure adrenalinski park Pula, voziti se turističkim autobusom na kat ili posjetiti Kuću istarskog maslinovog ulja.
Kompletan program dostupa je u prilozima a nalazi se i na oglasnim mjestima grada Pule kao i  na web stanicama partnera.