Društvene mreže za početnike – prvi online tečaj u Diopteru

DIOPTER – otvoreno učilište iz Pule ima dugogodišnju tradiciju u obrazovanju odraslih. Osim toga, vrlo smo aktivni u radu na EU projektima kojima svojim polaznicima omogućavamo BESPLATNU edukaciju u raznim sektorima.

U sklopu projekta Istarska mreža znanja (UP.01.3.1.01.0086), financiranog iz Europskog socijalnog fonda/Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., kroz Poziv: Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, u suradnji s Markething agencijom za digitalni marketing, razvili smo prvi online tečaj u Diopteru, konkretno inovativni program za učenje o pristupu i marketingu društvenih mreža.

Opći cilj projekta Istarska mreža znanja je doprinijeti unaprjeđenju lokalnog tržišta rada te razvoju i poboljšanju obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj kroz razvoj programa obrazovanja koji su u skladu s potrebama tržišta rada. Osim toga, projekt za svoj cilj ima povećati i unaprijediti zapošljivost i konkurentnost nezaposlenih osoba na tržištu rada, a korisnicima će se pružiti suvremeni oblik nastave i učenja općenito.

Ravnateljica Maja Milevoj je kazala da smo, osluškujući potrebe polaznika, ali i potrebe tržišta rada, te neprestanim radom na unaprjeđivanju programa obrazovanja, osmislili novi portal za e-učenje (http://eucenje.diopter.hr) kojim možemo lakše približiti znanje svima zainteresiranim polaznicima, bez obzira na to gdje se oni nalaze. Edukativni materijali će biti samo „klik“ udaljeni od polaznika svaki put kad se pojavi kakvo pitanje ili želi ponoviti određeni postupak.

Ravnateljica je istaknula da je DIOPTER  prvo učilište u Istri koje nudi programe za e-učenje i time omogućuje obrazovanje i onim polaznicima kojima smo do sada bili daleko, osobito ako su u slabo povezanim ruralnim krajevima. Razvojem sustava e-učenja, željeli smo približiti obrazovanje većem broju ljudi, osobito osobama s invaliditetom kojima osobni dolazak u školu može biti dodatni izazov. Željeli smo omogućiti svima jednaku mogućnost učenja i usavršavanja, bez obzira na prostornu udaljenost i zadano vrijeme održavanja grupnih predavanja. Ovisno o tome jeste li jutarnji tip ili noćna ptica, učite u ono doba dana koje vam najbolje odgovara. Uštedite na vremenu i putnim troškovima te traženju parkinga zbog dolaska u centar Pule. E-učenje vam omogućava beskonačan broj ponavljanja, dok ne ovladate nastavnim sadržajem u potpunosti, poštujući ideju da smo svi različiti i da učimo na različit način.

Društvene mreže za početnike prvi je online tečaj kroz koji će vas voditi mentor Miško Macolić Tomičić, koji je ujedno osmislio program, a vodit će vas video isječcima, edukativnim materijalima, ali i konzultativno kroz komentare i evaluaciju vježbi. Osim ovog online programa, uskoro nam slijedi i program obrazovanja za Montera optičkih komunikacijskih mreža koji će biti djelomično online, stoga će za osobe koje ispunjavaju uvjete upisa, ova jesen biti bogata aktivnostima.

 

 

 

Iz udobnosti svojeg doma, moći ćete naučiti voditi društvene mreže i tako postati dodatno kompetentni u širokom broju zanimanja i potencijalnih radnih mjesta u Istarskoj županiji, ali i šire. Uvjeti za prijavu na online tečaj i besplatnu edukaciju su: nezaposlenost i dob (muške osobe do 29. godine života, žene svih dobi i osobe s invaliditetom bez dobnih ograničenja).

Zbog ograničenog broja polaznika, kliknite na PRIJAVU i osigurajte si mjesto na tečaju Društvene mreže za početnike.

NOSITELJ PROJEKTA: DIOPTER – otvoreno učilište u Puli

PARTNERI PROJEKTA:

Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag, Pučko otvoreno učilište Labin, Ekonomska škola Pula, Udruga ZUM, Institut za razvoj tržišta rada

VRIJEDNOST PROJEKTA: 994.350,36 HRK | Iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava od EU: 994.350,36 HRK

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 20 mjeseci