Međunarodna znanstvena konferencija o turizmu, inovacijama i poduzetništvu na atraktivnom porečkom otoku Sv. Nikola u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“

Domaći i međunarodni turizam, inovacije i poduzetništvo središnje su teme ovogodišnje trodnevne međunarodne znanstvene konferencije „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) koju već tradicionalno, devetu godinu zaredom organizira Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) iz Pule, a održat će se od 26. do 28. rujna 2019. godine u otočnom resoru Valamar Collection Isabella Island Resort na otoku Sv. Nikola nasuprot Poreča.

Riječ je o renomiranoj konferenciji koja neprekidno i iznova potiče kritičko promišljanje, dijalog i suradnju, te konstruktivno odgovaranje na (kon)kurentne pritiske i izazove suvremenih globalnih trendova. TIE 2019 okupit će znanstvenike i stručnjake koji će preispitati i raspravljati o spomenutim, ali i ostalim istaknutim ekonomskim temama, kao i tematikama ostalih područja i disciplina, sa ciljem profesionalnog i integriranog osvještavanja i pristupa aktualnoj globalnoj i regionalnoj problematici.

Plenarnu sesiju održat će afirmirani znanstvenici i profesori Milford Bateman, William (Bill) C. Gartner i Dafna Kariv. Tijekom konferencijskih dana održat će se ukupno osam sesija uz razgovore i druženja, te stotinjak izlaganja domaćih i međunarodnih eminentnih profesora, znanstvenika, predavača i stručnjaka iz gospodarstva. Uz zbornik radova konferencije, najbolji će radovi biti objavljeni u međunarodno priznatim časopisima FET-a „Review of Innovation and Competitiveness“ i „Economic Research – Ekonomska istraživanja“, koji je nedavno uvršten u Current Contents, najpopularniju bazu podataka, izazovnu zbog izuzetno visokih kriterija odabira.

Također, na sam Svjetski dan turizma 27. rujna predviđeno je održavanje okruglog stola uz sudjelovanje predstavnika Ministarstva turizma, istaknutih gospodarstvenika i profesora, te moderatora-novinara vodećeg regionalnog medija i medijskog pokrovitelja Glasa Istre.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, te Turističke zajednice Grada Poreča, uz partnerstvo Valamar Riviere i Glasa Istre te Interreg projekta ATLAS na kojemu je FET projektni partner, a čija se finalna konferencija također odvija u Poreču i čiji je predstavnik ujedno jedan od panelista okruglog stola.

Konferencija je otvorena zainteresiranoj javnosti, a na službenoj mrežnoj stranici – https://fet.unipu.hr/tie2019 – dostupni su svi relevantni detalji.