Započela kompletna rekonstrukcija dječjeg igrališta u Ulici Jurja Žakna

Investicija vrijedna oko milijun kuna osigurat će mališanima bezbrižno uživanje u dječjim radostima
Demontažom postojećih igrala danas su započeli radovi kompletne rekonstrukcije dječjeg igrališta u Ulici Jurja Žakna u Šijani. Igralište je to kojemu gravitira veliki broj djece budući je smješteno između brojnih višestambenih zgrada zbog čega projekt je procijenjen prioritetnim.„Na dječjim igralištima mališani stječu nova prijateljstva, istražuju, izražavaju svoju kreativnost i slobodu. Upravo stoga vodimo brigu da imaju mjesta na kojima bezbrižno mogu uživati, biti zaigrani i znatiželjni. Grad Pula ponosno nosi titulu „Grad prijatelj djece“ što nas ujedno i obvezuje da nam aktivnosti usmjerene prema najmlađima budu najveći prioritet. Činimo to kontinuirano i u pogledu sadržaja i infrastrukture namijenjene djeci, koja neupitno mora biti na visokom nivou“, izjavio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Vrtuljak sa sjedalima, klackalica za dvoje, kombinirane sprave, kombinirana sprava s toboganom, ljuljačka, didaktička igračka/kućica, grifovi, toranj s toboganom i elementima za penjanje i trampolin nova su igrala koja će, uskoro, obradovati djecu na novouređenom dječjem igralištu.

Uređenje postojećeg dječjeg igrališta uključuje mjestimičnu obnovu postojećih pješačkih staza od kulir i granitnih ploča, proširenje zone za igru, ugradnju višebojne antistres podloge, postavu novih klupa, stolova i koševa za smeće, sadnju zelenila te završno uređenje terena u vidu zatravnjenja površina.

Što se vizualnog izgleda tiče, geometrija postojećeg igrališta zadržat će se, te će se nove površine za igru izvoditi u sličnoj geometriji i kružnim površinama kako bi se zadržao sličan, kvalitetni koncept projektiranog postojećeg stanja. Unutar obuhvata, uz obnovu postojećih, izvest će se dodatne popločane površine duž šetnice koje će, s urbanom opremom, biti u funkciji prostora za odmor. Od urbane opreme postaviti će se četiri klupe s naslonom, šest bez naslona, tri kupe sa stolom te pet koševe za otpatke. Oko milijuna kuna procijenjena je vrijednost investicije kojom će se osigurati da mališani bezbrižno uživaju u dječjim radostima na otvorenome.

Građevinske radove izvodi društvo Cesta d.o.o., gumenu podlogu postavite će D.E.N.E.C.O.M. iz Rijeke, odabran kao najpovoljniji ponuditelji na javnom natječaju, dok će se igrala dobaviti od Stribor opreme d.o.o. također najpovoljnijeg ponuditelja na provedenoj javnoj nabavi. Radove hortikulturnog uređenja izvršit će djelatnost Hortikulture Pula Herculanee d.o.o. a projekt se planira okončati do kraja ove godine.  

„Molimo roditelje i dječicu za strpljenje dok se odvijaju radovi i upućujemo da koriste ostala obližnja dječja igrališta. Kao i do sada Grad Pula i trgovačko društvo Castrum Pula 97 d.o.o. adrese su na koje se građani mogu obratiti ukoliko imaju bilo kakva pitanja vezana za dječja igrališta. Isto tako prijedloge vezane uz daljnje uređenje gradskih dječjih igrališta te sanaciju postojećih oštećenja građani mogu uputiti Castrumu na e-mail: igralista@castrum-pula.hrili pozivom na broj telefona Castruma 052/535-710“, kazao je Aleksandar Matić pročelnik Ureda Grada i direktor društva Castrum Pula 97 d.o.o. koje održava dječja igrališta na području Pule.