Giardini ostaju zelena oaza centra grada

Ponukani opremom teksta te njegovom intonacijom u jednom lokalnom mediju, a kojim se pretendira da bi se Giardini mogli ogoliti i ostati bez stabala, dužni smo javnost točno informirati kako se ne bi donosili krivi zaključci. Naime, u više je navrata isticano kako u narednom periodu slijedi intenziviranje aktivnosti koje se odnose na uređenje samoga centra grada što uključuje i Giardine i Kandlerovu ulicu kao i Danteov trg.  Kao što je poznato, nakon dugogodišnjeg ulaganja u komunalnu infrastrukturu ispod zemlje vrijeme je za uređenje centra Pule što uključuje Giardine, zelenu oazu grada. Valorizirajući njegovu vrijednost te iznimnu prostornu, socijalnu i emotivnu ulogu koju Giardini predstavljaju za sve građane Pule, počevši od samog promišljanja uređenja ,Grad Pula planira uključiti sve bitne sudionike, prije svega građane.

Riječ je o vrlo zahtjevnom projektu uređenja kojem su prva stabla ladonje posađena još početkom 20. stoljeća. U suradnji sa strukom i svim dionicima prikupit će se relevantni pokazatelji od utjecaja na moguće uređenje Giardina koji će potom biti predstavljeni građanima te će se zajedno s njima razmatrati i svaka mogućnost budućeg uređenja.

Dakle, konačna odluka o uređenju Giardina i budućem izgledu ovog dijela grada donijet će se u suradnji s građanima, uvažavajući njihove stavove. Treba istaknuti da su stabla sastavni dio svih budućih planova o uređenju Giardina koji će ostati zelena oaza centra grada.