U subotu 28. rujna na medulinskoj rivi 4. “Od mora do stola”

Danas se, 26. rujna 2019. godine s početkom u 13:00 sati u općinskoj vijećnici u Medulinu održala tiskovna konferencija povodom predstavljanja manifestacije “Od mora do stola 2019.” u organizaciji Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (LAGUR) Istarska batana. Na konferenciji su Zamjenik Načelnika, Damir Demarin i Voditeljica LAGUR-a Istarska batana, Katia Ereš predstavili bogati program manifestacije koja će i ove godine svečano započeti u subotu 28. rujna 2019. godine s početkom u 14:00 sati na novoobnovljenoj medulinskoj rivi kraj Malina.

Voditeljica LAGUR-a, Katia Ereš predstavila je bogati cjelodnevni program četvrtog po redu izdanja manifestacije ”Od mora do stola”; od 14:00 do 20:00 sati, uz cjelodnevnu pratnju nastupa DJ-a Nikole z Kukurini i benda Quattro Redicool, posjetitelji će moći uživati u ukusnim morskim delicijama koje će pripremati lokalni ugostitelji s područja LAGUR-a, točnije trinaest ugostiteljskih objekata iz općina Medulin, Fažane, Marčane i Barbana te grada Rovinja, a za pripremu kojih će koristiti svježu ribu ulovljenu od strane ulova lokalnih ribara. Za najmlađe posjetitelje održati će se zabavno-edukativno predstavljanje živih morskih organizama, u obliku Radionice „Upoznajmo more“, pod vodstvom biologa Nevena Iveše s početkom u 15:00 sati, nakon čega slijedi trosatna edukativna animacija za djecu pod nazivom „Morski laboratorij“ koju će provoditi udruga Birikina iz Pule.

U 17:00 sati započinje utrka tradicionalnih brodova pod nazivom „Veslom do briškule“, u organizaciji LAGUR-a Istarska batana i Udruge Naši brodi, koja će se odvijati u dvije etape: veslanje i igra briškule u parovima.

Nakon svečane podjele priznanja ugostiteljima i ribarima koji su sudjelovali na manifestaciji, te sudionicima utrke Veslom do briškule, u 21:00 sat očekuje nas nastup medulinske Klape Škerac (Medulin), a u 21:30 sati nastupit će Mladen Grdović koji će posjetitelje zabavljati do ranih jutarnjih sati, a na čiji je nastup ulaz besplatan.

Zamjenik općinskog Načelnika, g. Damir Demarin iskazao je zadovoljstvo održavanjem manifestacije koja se svake godine odvija u jesenskom terminu, te na taj način obogaćuje turističku ponudu Općine Medulin i izvan glavne turističke sezone. Također, naglasio je kako upravo ovakva događanja, koja osim dobre zabave i bogate gastronomske ponude promoviraju i lokalnu svježu ribu, ugostitelje i ribare, stvaraju poveznicu između ribara i ugostitelja s područja djelovanja LAGUR-a, te na taj način podsjećaju na tradiciju konzumacije lokalne svježe ribe prvenstveno među lokalnim stanovništvom, ali i posjetiteljima južne Istre.

Kako bi se osigurao dobar provod i u slučaju lošeg vremena, organizator je osigurao veliki šator u kojem će se odvijati sve aktivnosti.

Program će trajati do kasno u noć, a obzirom da je manifestacija humanitarnog karaktera, ulaz za posjetitelje i ponuđena jela neće se naplaćivati, a svi prikupljeni prilozi namijenjeni su Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za provedbu projekta „Zimski kamp za osobe s cerebralnom paralizom Rojc 2019.“

Manifestacija ”Od mora do stola” sufinancirana je sredstvima Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo, Istarske županije, Općine Medulin i Turističke zajednice Općine Medulin.