Nastavljaju se javne tribine po mjesnim odborima

Nakon što su se proteklog tjedna održale javne tribine za građane MO Centar, Arena, Monte Zaro, Šijana, Kaštanjer, Monvidal i Gregovica te za građane Velog Vrha i Štinjana, ovog će se tjedna održati za sve preostale mjesne odbore. Tako će se prema rasporedu sljedeća javna tribina održati sutra, 1 listopada 2019. godine, u 16,30 za stanovnike mjesnog odbora Veruda, a potom slijedi susjedna javna tribina u 18,30 za MO Nova Veruda i Vidikovac te u 19,30 za MO Stoja i Sv.Polikarp-Sisplac. Posljednje ovogodišnje javne tribine održati će se 2. listopada 2019. godine u 16,30 za MO Busoler i u 18,30 za MO Valdebek

Javne tribine su uz sve ostale alate komunikacije, jedan od načina na koji pulska Gradska uprava u izravnom razgovoru uključuje građane da sami daju prijedloge što bi željeli da se u idućoj godini realizira. Intencija je kao i uvijek do sada uključiti širu javnost u procese donošenja odluka koje se tiču raspodjele zajedničkog, javnog novca za financiranje prioritetnih projekata, a svi će se prikupljeni prijedlozi razmotriti i prema mogućnostima uvrstiti u proračun za iduću godinu.

Kao jedna od najtransparentnijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj, Pula svojim građanima omogućuje da se o gradskom proračunu upoznaju i putem inovativne aplikacije „Pula na dlanu“ na službenoj web stranici www.pula.hr, a o najvažnijem gradskom dokumentu građani se mogu informirati i putem tiskane te digitalne brošure „Proračun u malom“.

Pozivaju se svi građani da se u što većem broju odazovu javnim tribinama o izradi proračuna.