Poduzetnicima Pule na raspolaganju dodatnih pola milijuna kuna bespovratnih sredstava

Nakon što su pulski poduzetnici iskazali veliki interes i u potpunosti iskoristili bespovratne potpore Grada Pule za poticanje razvoja malog gospodarstva od ukupno milijun kuna, odlukom gradonačelnika osigurano im je novih pola milijuna kuna koje svi zainteresirani poduzetnici mogu iskoristiti do kraja ove godine.

„Naša je dužnost i obaveza prije svega stvoriti sve pretpostavke za povoljno poduzetničko okruženje koje će motivirati poduzetnike da rade i razvijaju se u našem gradu, čime posljedično stvaraju dodatnu vrijednost za cjelokupnu zajednicu. Drago mi je što naši poduzetnici to prepoznaju te su u vrlo kratkom roku iskoristili milijunska sredstva koja smo u proračunu namijenili za ovu svrhu. Siguran sam da će znati kako najbolje iskoristiti i dodatna sredstva u iznosu od pola milijuna kuna. Izravni bespovratni poticaji Grada zasigurno pomažu u poslovanju, no važne su i ostale aktivnosti koje kao Grad redovno provodimo, od unapređenja predškolskog i školskog sustava do ulaganja u infrastrukturu, čime se značajno unapređuje kvaliteta života u Puli. Stoga i ne čudi što je Pula danas jedan od najboljih gradova za život i poslovanje u Hrvatskoj“, poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Kroz dodjelu potpora za razvoj poduzetništva Grad Pula osigurava paket od ukupno devet mjera za poticanje razvoja malog gospodarstva. Poduzetnici tako mjere mogu iskoristiti za novoosnovane tvrtke, za nova zapošljavanja i samozapošljavanje kao i za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekta te za sufinanciranje nastupa na međunarodnim sajmovima. Tu je i mjera za ulaganje u standarde kvalitete kao i za uvođenje inovacija u proizvodnju. Mjere je moguće iskoristiti i za subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita, za nabavku dugotrajne imovine, a valja spomenuti i potpore za IT sektor.

Svi zainteresirani poduzetnici koji žele iskoristi bespovratna sredstva Grada Pule više informacija o kriterijima i načinu prijave mogu naći na web stranicama Grada www.pula.hr pozivom na brojeve telefona  371-976, 371-975 ili osobno u Upravnom odjelu za financije Grada Pule na adresi Polanijev prolaz 2.