RUSH TO RELAX & BALANS

Prostor urbane kulture poziva sve zainteresierane na live nastup Rush to Relax & Balans.

 

U Kasarni u Fažani ove će se subote, 5.10. s početkom u 21 sat, održati koncerti dva slovenska benda: Rush to Relax i Balans, te će kroz live audio-vizualni nastup prezentirati diy eksperimentalni i bučni slovensko-makedonski underground. Upad na koncert iznosi 20 kuna.

Balans (Ljubljana, Slovenija)
Noise pop, improvizacijski kraut i eterični darkwave stapaju se u psihodeličnu lo-fi ravnotežu. Savršeno kaotični fokus ljubljanskog umjetničkog dvojaca održavaju Kristin Čona i Andrej Pervanje. Njihovo eksperimentalno audio-vizualno iskustvo poigrava se hipnotičkim ritmom gitare, retro matricom i provokativnim pjevanjem o banalnosti svakodnevnog života, često probadane zvukom krikova i oštrim zviždanjem. Njihovo nekonvencionalno glazbeno istraživanje može se naći na pet albuma. Najnovija dva “Kva je s tabo” (2018) i “Vam je jasno” (2019), koje je objavila slovenska DIY etiketa ŠOP Records, zajedno s turnejama u sklopu koncertnog ciklusa Radio Študent Klubski maraton, čine Balans jednim od istaknutijih predstavnika lokalne podzemne scene.

Bandcamp: https://balans.bandcamp.com/
Instagram: https://www.instagram.com/____balans____
Live: https://www.youtube.com/watch?v=wTmJEzLe738
Live (radio concert): https://www.youtube.com/watch?v=dLQWIy-7gaE&feature=youtu.be&t=651

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rush to Relax (Ljubljana, Slovenija)
Makedonac u Ljubljani. Nakon nekoliko propalih bendova Damjan (RTR) je konačno počeo svirati solo. Snimio je 8 pjesama koje izlaze u 9. mjesecu u obliku kazete za ljubljanskog izdavača “Look Back And Laugh”. Totalni DIY domaći projekt pod uticajem globalne rock’n’roll ostavštine. Projekt je nazvan po albumu benda ECSR, ali zvučno je vjerovatno bliže trenutnim artistima kao što su Itchy Bugger, Escape-ism ili Vasko Atanasoski. Sve otpjevano na makedonskom. U živo nastupa sa gitarom, vokalom i matricama.

Prvi singl: http://rushtorelax.bandcamp.com

Za više informacija možete posjetiti Facebook stranicu udruge (facebook.com/kasarnaprostorurbanekulture) ili nas kontaktirati putem e-maila: kasarnafazana@gmail.com