Elen Bambić i Tanja Piutti vode strukovnu organizaciju računovodstvenih i knjigovodstvenih djelatnosti HGK – ŽK Pula

Na prošlotjednoj sjednici Strukovne grupe računovodstvenih i knjigovodstvenih djelatnosti HGK – Županijske komore Pula, zbog isteka mandata proveden je izbor vodstva Strukovne grupe.

 

Predstavnici istarskih tvrtki koje obavljaju računovodstvenu i knjigovodstvenu djelatnost jednoglasno su odlučili da iznova, i u novom mandatu predsjednica Strukovne grupe bude Elen Bambić iz tvrtke Conis d.o.o., a zamjenica predsjednice Tanja Piutti iz pulske tvrtke Fakta d.o.o.

 

„Institucije na lokalnoj i nacionalnoj razini prepoznaju aktivnosti koje računovodstvena struka provodi udruženo pa se razvija partnerski odnos, ali još je potrebno raditi na percepciji javnosti o važnosti poslova koje računovođe obavljaju, istaknula je predsjednica Strukovne grupe Elen Bambić, pozvavši pritom tvrtke da se aktivno uključe u rad Strukovne grupe, sudjeluju na sjednicama i predlažu buduće aktivnosti.

 

Govoreći o važnosti umrežavanja i povezivanja zamjenica predsjednice Strukovne grupe Tanja Piutti istaknula je kako je potrebno stvoriti sinergiju za rad, te povezati struku i strukovna udruženja u zemlji i inozemstvu.

 

Na nacionalnoj razini djeluje Udruženje računovođa HGK koje okuplja tvrtke iz ove djelatnosti iz cijele Hrvatske, a Bambić i Piutti sudjeluju u radu Vijeća Udruženja od osnivanja. Piutti je stoga detaljno informirala o njihovim aktivnostima, posebice onim koje se tiču davanja primjedbi, prijedloga i mišljenja na promjene i primjenu poreznih, ali i drugih propisa.

 

 

 

Važno je da gospodarstvo pokreće inicijative, jer gospodarstvo zaslužuje da ga se čuje i uvažava, a kroz strukovna udruženja HGK promiču se i štite zajednički interesi, ujedinjuje mišljenje struke te stvara platforma za rješavanje i stvaranje dobrih poslovnih praksi, zaključuje direktor HGK – Županijske komore Pula Damir Sirotić.