Potpisani Ugovori o sudjelovanju u mentorskom programu za udruge

Dana, 24. rujna Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva održala je potpisivanje ugovora sa udrugama odabranim putem natječaja za sudjelovanje u mentorskom programu raspisanog 1. srpnja ove godine.

 

Natječaj raspisan drugu godinu za redom, pružati će stručnu podršku udrugama u njihovom radu u trajanju od 7 mjeseci u razdoblju od 01.10.2019. godine do 01.05.2020. godine.

 

Putem natječaja za sudjelovanje u mentorskom programu, od četiri udruga koje su se prijavile, 3 su zadovoljile uvjete natječaja i odabrane su za provedbu mentorskog programa. To su:

  1. Udruga Kreativna Akademija labin
  2. Planinarsko rekreativni klub slijepih Istarske županije – PRKSIŽ
  3. Udruga za promicanje kulture i multimedije – TRITONUS

 

Ukupna procijenjena vrijednost dodjeljenih nefinancijskih potpora je 120.000,00 kuna.

 

Udruge će u suradnji sa Zakladom revidirati postojeće dokumente s ciljem efikasnijeg poslovanja, rješavati unutarnje funckioniranje, volontiranje i angažiranje općenito svih članova udruge, te definirati strateški svoje buduće djelovanje. Također, u planu je do kraja provedbe mentorskog programa, da svaka udruga napiše barem jedan prijedlog projekta te isti aplicira na otvorene natječaje. Predstavnici udruga će sudjelovati na posebnim edukacijama koje će Zaklada provoditi ciljano za te udruge, od područja financijskog planiranja i izvještavanja, pisanja prijedloga projekata, te osnova računovodstva do komuniciranja s javnošću, javnih politika i sl.

 

Udruge su putem ovog natječaja dobile osobnog savjetnika koji će im u sedmomjesečnom razdoblju mentoriranja biti na raspolaganju za konzultacije i pitanja vezana za redovno poslovanje udruge, financije, pisanje prijedloga projekata i sve ostale nepredvidive situacije s kojima se udruge susreću u svom poslovanju.

 

Vjerujemo da će ova podrške Zaklade udrugama omogućiti ostvarenje još boljih rezultata i financiranje većeg broja projekata usmjerenih njihovim korisnicima.

 

 

 

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva