Održan Dan ružičaste vrpce i Ružičastog mjeseca

Povodom Dana ružičaste vrpce i Ružičastog mjeseca Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula i ove godine tradicionalno se organizirala humanitarna utrka „Pregledom do osmijeha“, ovoga puta pod geslom Dan za pregled, godine za život.
Utrka se održala danas s početkom u 11.00 sati i startom na Portarati.Glavna utrka u kojoj su mogu sudjelovati i muškarci i žene te djeca starija od 14 godina kreće od Portarate, trčala se pulskim ulicama u 4 koncentrična kruga. Istovremeno se održala i rekreativna šetnja koja je također krenula s Portarate odmah nakon trkača. Utrku je svojim prisustvom podržala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Porukom Dan za pregled, godine za život želi se ukazati na važnost preventivnih pregleda koji mogu ženi spasiti život! Nažalost, stopa smrtnosti kod žena oboljelih od raka dojke je izuzetno velika. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije svaka deveta žena u Istri oboljet će od raka dojke, a godišnje u Istri umire od raka dojke 50 žena. Smrtnost se može smanjiti samo otkrivanjem bolesti na vrijeme stoga su ove akcije od iznimne važnost.