Potpisan ugovor za nastavak uređenja plaže Hidrobaze vrijedan 400 tisuća kuna

Do sad je u uređenje Hidrobaze utrošeno oko 14,2 milijuna kuna od čega je Grad Pula izdvojio oko 10,6 milijuna kuna, dok je ostatak bespovratnih sredstava dobiven od strane Ministarstva turizma

Temeljem poziva Ministarstva turizma RH za dodjelu potpora iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini, Gradu Puli su, iz Fonda za razvoj turizma, odobrena financijska sredstva u iznosu od 400 tisuća kuna koja će se utrošiti za nastavak uređenja plaže Hidrobaza, a ugovor je danas u prostorijama Ministarstva turizma potpisao zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Tom je prigodom zamjenik gradonačelnika izrazio zadovoljstvo što je ministarstvo prepoznalo vrijednost i kvalitetu projekta uređenja jedne od najposjećenijih plaža u Puli. „Već niz godina u suradnji s Ministarstvom turizma ulažemo u obnovu i opremanje plaže Hidrobaza i drago mi je što ćemo to nastaviti činiti i u idućoj godini“, istaknuo je zamjenik.

Nastavak uređenja Hidrobaze odnosi se na uređenje sekundarne plaže u centralnoj zoni što obuhvaća izgradnju dijela internih komunikacija centralne zone, dovršetak radova izgradnje javne rasvjete, uređenje sustava za navodnjavanje, uređenje i opremanje piknik zone, dječjeg igrališta i dijela sportskog terena – košarkaškog igrališta „jedan na jedan“. Uz sportske sadržaje, uredit će se i formirati manja “piknik zona” sa stolovima i klupama, dok će se za djecu urediti dječje igralište s tematskom pričom Hidrobaze.

Za predstojeće radove uređenja plaže, koji se procjenjuju  na oko 2,5 milijuna kuna, sredstava će se planirati i u gradskom proračunu za iduću godinu. Podsjećamo, do sad je u uređenje Hidrobaze utrošeno oko 14,2 milijuna kuna od čega je Grad Pula izdvojio oko 10,6 milijuna kuna, dok je ostatak bespovratnih sredstava dobiven od strane Ministarstva turizma.

Osim toga, Odlukom o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini, Gradu Puli je među samo 8 gradova, odobreno i sufinanciranje u iznosu od 100 tisuća kuna  za izradu strateškog dokumenta Studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom.

Turizam predstavlja važnu gospodarsku aktivnost rasta i razvoja Pule općenito, a za njegov pravovaljani i učinkoviti razvoj važno je odgovarajuće planiranje. Budući da Pula obiluje iznimno vrijednom kulturnom i povijesnom baštinom te bilježi povećanje broja posjetitelja tijekom turističke sezone nužno je osigurati integrirani pristup u planiranju turističkog razvoja sinergijom svih sektorskih politika povezanih s turizmom. Studija će imati za cilj, između ostalog, produženje turističke sezone, promicanje održivog turizma uz podršku razvojnim strategijama, povećanje vidljivosti, atraktivnosti, dostupnosti perifernih destinacija boljim iskorištavanjem povijesne, gastro, prirodne i kulturne baštine, povećanje korištenja IT alata za međusobno umrežavanje radi povezivanja turističke ponude i drugo.