Povodom Svjetskog dana beskućnika postavljena izložba „Imam ime“ na Forumu.

Na Forumu je jutros postavljena izložba „Imam ime“ fotografkinje Snježane Bratanović povodom Svjetskog dana beskućnika u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pula u partnerstvu s Udrugom Institut i Hrvatskom mrežom za beskućnike te u suradnji sa Klubom liječenih alkoholičara Stvaranje, Obiteljskim centrom, Zavodom za javno zdravstvo i Općom bolnicom Pula – Odjel psihijatrija. Otvorenju je prisustvao i gradonačelnik Boris Miletić koji je poručio kako se samo zajedničkim snagama problem beskućništva može riješiti te kako ovakve inicijative pokazuju kako krenuti naprijed i napredovati.

Prije otvorenja izložbe u Komunalnoj palači je održan prijem za voditelje i predstavnike svih prihvatilišta za beskućnike u Hrvatskoj. Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci poručila je kako joj je iznimno zadovoljstvo primiti danas voditelje i predstavnike hvalevrijednih organizacija koje pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija. „Nacionalni susret je prekrasna prilika da se svi još jednom nađemo i podijelimo iskustva te da zajedno kreiramo daljnja rješenja za što veću pomoć prema našim najpotrebitijim sugrađanima  Grad Pula duži niz godina podržava rad Crvenog križa i prihvatilišta za beskućnike te ćemo zasigurno u tome nastaviti i dalje.“ – kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci te je poručila kako ovakve inicijative promiču empatiju i pravilne vrijednosti među građanima.


Nakon otvorenja izložba u Domu hrvatskih branitelja organizirana je Konferencija o beskućništvu. Konferenciji je prisustvovao velik broj učesnika i partnera Gradskog društva Crvenog križa Pula: centri socijalne skrbi Istarske županije,služba za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Istarske županije, Opća bolnica Pula, Policijska uprava istarska podružnica Pula, klubovi lječenih alkoholičara, psiholozi, lječnici, Gradska društva Crvenih križeva Istarske županije, načelnici općina, Ministarsvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i članice Humanitarne mreže grada Pule. Napomenimo i kako u  Hrvatskoj postoji Nacionalna mreža prihvatilišta za beskućnike koja broji 13 prihvatilišta: tri u Zagrebu, dva u Rijeci, te u Karlovcu, Šibeniku, Kašteli, Splitu, Varaždinu i naše Pulsko prihvatilište.